CHP’de delege seçimleri ve hoşgörü

Değerli okurlar Aydın genelinde sadece CHP partiye kayıtlı bütün üyelerinin katılımı ile delege seçimi yapıyor. Bu demokratik uygulama yurt genelindeki bütün CHP örgütlerinde oluyor.

Bu memnuniyet verici bir durumdur. Ben de 27.09.2017 tarihinde Efeler ilçesinde oyumu kullandım.

CHP Merkez ilçe binasının önüne toplanan partililere baktım çok tuhafıma gitti. Daha önce birbirleri hakkında olmadık ağır ithamlarda bulunan bazı partililer şimdi kol kola girmiş vaziyette gördüm. 

Bu sevindirici bir durum. Hani bir söz var ya kol kırılır yen içerde kalır diye. Tabi gerçek partili olan arkadaşlarda kin ve öfke olmaması gerekir.

Hepimizin hoş görülü olmamız gerekiyor. Toplum da Hoşgörü insanlığın bir parçasıdır. Hepimizin hataları ve eksikleri var; gelin karşılıklı olarak birbirimize hoşgörüyle yaklaşalım hata ve eksikleri bağışlayalım, çünkü, hoşgörü doğanın ilk yasasıdır'' ''Eğer Öfkeni aklınla yenemiyorsan, kendini insandan sayma.....

Hoşgörü, her şeyi bir kabulleniş biçimi de değildir, sadece kırmadan, dökmeden incitmeden insancıl dil ile ve akılla bir anlatıştır..lütfen birbirinizi incitmeyin çünkü değmez toplumlarda en büyük yapıştırıcı HOŞ GÖRÜDÜR.

Değerli okurlar bu arada bir anımı da sizlerle paylaşmak istiyorum.

 Tahminen 1971 yılı idi. Büyük saygı ve rahmetle andığım tarihi deha İsmet İnönü CHP genel başkanı. Yine rahmet ve saygı ile andığım Bülent Ecevit’te CHP genel sekreteri idi. Bu iki büyük insan ideolojik ve fikirsel olarak karşı karşıya geldiler.

Sayın Ecevit Genel sekreterlikten ayrıldı büyük tarihi çınar İsmet İnönü’ye karşı genel başkanlığa aday oldu.

Yapılan CHP kurultay sonun da Sayın Ecevit kurultay delegelerinin çoğunun oylarını alarak tarihi deha olan Sayın İnönü’ye karşı CHP genel Başkanı seçildi.

Tabi o zamanlar benim gibi bazı arkadaşlar hızlı bir Ecevit taraftarı idik. Sayın Ecevit’in genel başkan olmasından son derece memnun olmuştuk. Çünkü CHP yeni taze bir kan gelmişti.

Kurultayda yapılan seçimde Sayın Ecevit’in Genel başkan seçilmesinden sonra o büyük insan Sayın İsmet İnönü yerinden kalktı ceketini düğümledi Sayın Ecevit’in yanına giderek genel başkanı seçilmesi nedeniyle Ecevit’i kutladı.

Sayın İnönü’nün bu asil davranışı kurultay salonunda bulunan bütün kongre üyelerince dakikalarca ayakta alkışlandı.

Aydınımızda yapılmakta olan delege seçimlerinde bazı nahoş olayların olduğunu öğrendim. Tabi bu üzüntü verici bir durum. Gönül isterdi ki bu nahoş olayların hiç birinin olmaması. Fakat bakıyorsunuz dün bir birine söylemediklerini bırakmayanlar şimdi kol kola.

Fikri zikri hele ideolojisi olmayan birinden fayda değil zarar gelir.

Sözlükler ideoloji şöyle ifade eder:

Siyasal veya toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükûmetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dinî, moral, estetik düşünceler bütünü.

Acaba CHP de seçilen delege arkadaşların bazıları yukarda anlattığımız doğrultuda mı? Ya da ağalarına yaranmak için onların emrine göre mi hareket edecekler.

Her iki tarafta da değerli arkadaşlar var. Partilerine yürekten bağlı olanlarla birde çıkarı olan birey için koşturanlar var. Seçilen delegeler oy kullanırken şahsi çıkarlarından fazla partinin çıkarlarını düşünmeleri gerekir.

Ülkemizin şu an içinde bulunduğu durum oldukça sıkıntılıdır. Bizlerin önüne konan durum hepimizin birlikte aşmaya çalıştığımız bu kötü durumdan kurtulmaktır.

Ülkemin yönetiminin kötü olduğu gerek eğitim,  gerek ekonomi ve gerekse adalette bir geriye gidiş var.

Adaletin benden yana bana karşı ikilemesine göre dağıtıldığı, Hukuk-Yargı konusundaki çatışmalar aracılığıyla, toplumsal-tarihsel belleğimizi dağıtma ve zihin çökertme tehlikesi ile karşı karşıya bulunmaktayız.  Bu gerekçeyle çarpıklıkları somut örneklerle konuşmak ve çelişkileri ortaya koymak gerekirken CHP delegeler olarak doğrudan yana taraf olmazsak hem ülkemiz hem de parti zarar görür.

Kimsenin adamı olmadan yüreğinizden geçen doğrularla hareket edilirse bu partiyi yönetecek yöneticilerin bulunacağına inanıyorum.

Delege seçilen bütün arkadaşlara başarılar dilerim.

Doğrudan yana haktan yana olacaklarına inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.