CHP’de üçü bir yerde!

CHP Efeler İlçe Örgütü’nde çok tartışmalı geçti delege seçimleri..

İtirazlar oldu, sinirler gerildi, hoş olmayan olaylar yaşandı…

CHP’de, delege olmak önemli..

Bunun için de sıkı kulisler yapılır, bu seçim döneminde de bu kulisler yapıldı,  yapılmaya da devam ediyor..

Kulis yapmak, “Partiyi ben daha iyi temsil ederim” diyerek başkan adayı olmak parti içi demokrasinin gereği. Ki bu duruma herkes saygı göstermek zorunda… Ancak Efeler’de durum böyle olmadı.

2014’te yapılan yerel seçimlere kadar ilçe başkanlığı görevinde bulunan, meclis üyesi olabilmek için bu görevden istifa eden Barış Altıntaş; “Partiyi ben daha iyi temsil ederim” diye değil; “Özlem Çerçioğlu’nu en iyi ben temsil ederim” dediği için CHP Efeler ilçe başkanlığına aday yapıldı.

Siyasi geleceği Özlem Çerçioğlu’na bağlı olan Barış Altıntaş, bağlı olduğu kişinin siyasi ikbali için elini taşın altına koymak zorunda kaldı.

Zira ilçe seçimlerinden sonra il seçimi yapılacak, ardından da  2019 yılında yapılacak yerel ve genel seçimler için adaylık yarışı başlayacak..

Efeler’i kimin kazanacağı elbette çok önemli..

Çünkü hem il, hem de belediye başkanlığı ve milletvekili adaylıkları açısından bazı kişilerin eli güçlenecek..

adaylik-aciklamasi.jpgAçık açık yazalım:

Barış Altıntaş kazanırsa, Özlem Çerçioğlu ile milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Hüseyin Yıldız derin bir ‘oh’ çekecek. Ancak bağımsızlıklarına düşkün CHP’lilerin örgütü “güdümlü” olacak. Örgütün değil, Çerçioğlu’nun dediği olacak.

Barış Altıntaş, ‘aday yapıldığını’ parti binasında açıkladı. Yanı başında Özlem Çerçioğlu yoktu ama siyasi taşeronları Metin Lütfi Baydar ve Hüseyin Yıldız vardı. Tabii ki belediyenin taşeron işçilerini de oradaydı.. “Efeler’e Barış gelecek” diye alkış tutup, iyi iş başardılar.

Mevcut ilçe başkanı Mehmet Şık, henüz açıklamadı ama adaylığına kesin gözle bakılıyor. 17 Aralık’a kadar başka bir isim çıkmazsa 2’li bir yarış olacak. 2 Efeler ilçe başkan adayı arasında bağımsız ve bağlantısız isim mevcut ilçe başkanı Mehmet Şık görünüyor..

Yani kimseyle pazarlığı yok, birilerinin siyasi ikbali için elini taşın altına koymuyor, en önemlisi de CHP Efeler’de herkesi kucaklayan bir yönetim ve yapı oluşturma almacında olması.. Güdümlü siyasete karşı olduğunu açıkça ifade ediyor. “Herkes işini yapsın” düşüncesinde. Sakin hareket ediyor.  Bu özelliği nedeniyle CHP’lilerin takdirini kazanıyor.

En başta söyledim. Efeler’de delege seçimleri çok çetin geçti..

Beyaz ve mavi listelerin yarışında zaman zaman sinirler gerilse de; kimi mahallelerde itirazlar olsa da net bir üstünlük sağlayan liste olmadı..

Özlem Çerçioğlu’nun aday yaptıkları hep seçim kaybettiği için, CHP Efeler’de ilçe başkan adaylığı seçiminde Barış Altıntaş’a fazla şans tanınmıyor.. Altıntaş’ın kişisel hataları da var, tabii ki… Mesela telefonlara çıkmama gibi bir alışkanlığından söz ediliyor. Randevu verdiklerini kapısında beklettiğinden dem vuruluyor. “Bugün git yarın gel” yaptırdığından şikayet ediliyor. Hiç sözünde durmadığı için de, CHP’liler ona “Y. Barış” diye sesleniyor.

Hal böyle olunca, parti kulislerinde Mehmet Şık’ın bir adım önde olduğu konuşuluyor.

***

Eklemekte yarar görüyorum.

Geçen hafta kaleme aldığım “CHP’liler buna izin vermez” başlıklı yazımda; CHP Aydın milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Hüseyin Yıldız için,  “Özlem Çerçioğlu’nun taşeronu” ifadesini kullanmıştım. CHP’liliğinden asla şüphe etmediğim bir dostum aradı, “Taşeron milletvekilli” benzetmem nedeniyle, haklılığımı uzun uzun dile getirdi. Böyle milletvekilini ilk defa gördüğünü söyleyerek bir fıkra anlattı.

“Elçiye zeval olmaz” diyerek aktarıyorum:

BÖYLESİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

Bir kadının “böylesi” adını verdiği bir köpeği vardı. Kadın banyodayken köpek dışarı kaçtı. Durumu farkeden kadın hemen arkasından koştu.

Çıplaklığını gizlemek için de boy aynasını söküp önüne tuttu. Ama telaşla aynanın yerinde kaldığını, elindekinin sadece çerçeve olduğunu göremedi.

Yollarda “böylesi” diye bağırarak köpeğini aramaya başladı.

Karşıdan bir adam geliyordu.

Kadın, “Böylesini gördünüz mü acaba?” diye bağırdı.

Adam bir kadına bir çerçeveye baktı:

“Gördüm ama böyle çerçevelisini ilk defa görüyorum” dedi. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum