CHP’den MHP’ye Ağır Eleştiri

CHP’den MHP’ye Ağır Eleştiri

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis Başkanlığı seçimlerine ilişkin MHP yönetimini eleştirirken, Deniz Baykal’a yapılan ‘Cumhurbaşkanının adayı’ yakıştırmasının çirkin bir iftira olduğunu söyledi....

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis Başkanlığı seçimlerine ilişkin MHP yönetimini eleştirirken, Deniz Baykal’a yapılan ‘Cumhurbaşkanının adayı’ yakıştırmasının çirkin bir iftira olduğunu söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında MHP’nin Meclis Başkanlığı seçimlerinde takındığı tavrı eleştiren ve MHP’nin Meclis Başkanlığını AK Parti’ye altın tepside sunduğunu ifade eden CHP’li Levent Gök, Deniz Baykal’a yapılan ‘Cumhurbaşkanının adayı’ yakıştırmasının ise çirkin olduğunu belirtti.

MHP’nin Meclis Başkanlığı seçimindeki tutumunu kamuoyuna açıklayamamanın sıkıntısını yaşadığını kaydeden Gök, “Önceden ‘HDP oy verirse biz oy vermeyiz’ mantığını sürdürdüler, daha sonra HDP’den ‘bizim herhangi bir adayı destekleme kararımız yoktur’ açıklaması gelince Deniz Baykal’a yönelik çamur at kampanyası yürütmeye başladılar. Deniz Baykal Genel Başkanımızın bilgisi dahilinde Cumhurbaşkanı ile görüşmüştür. Yapılan oylamalarda zaten görülmüştür ki, CHP’nin oyu dışında ve son turda HDP dışında Deniz Baykal’a oy gelmemiştir. MHP şimdi telaş içindedir. Meclis Başkanlığı seçiminden önce Devlet Bahçeli’nin söylediği bir söz onlara kirli oyunlar yapmak için sanki zemin hazırladı. Bahçeli, ‘Meclis Başkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanının adayı mı seçilecek, yoksa Cumhurbaşkanının adayı olmayan birisi mi seçilecek?’ gibi bir tez ileri sürdü. Son turda AKP’li bir adayın seçilmemesi mümkün ve bu fırsat hepimizin önüne gelmişken, MHP’nin anlaşılmaz, kendini ifade etmekten aciz, parti sözcülerinin çamur atarak yürütmeye çalıştığı gerekçelerin tümü gülünçtür. MHP, Meclis Başkanlığı seçiminin ağırlığının altında kalmıştır. MHP bu çizgisiyle, bu yönetim anlayışıyla Meclis Başkanlığını AKP’nin adayına altın tepsi ile sunmuştur. Deniz Baykal’a ‘Cumhurbaşkanının adayı’ demek, onların deyimiyle bunu alayı söylese bile geçersizdir, yakışıksızdır, çirkin bir iftiradır. Biz CHP olarak bunu böyle kabul etmiyoruz, MHP’ye ne olmuş ki” açıklamasında bulundu.

Yeni kurulacak hükümetin başlama tarihine kadar şekli işlemleri yapmakla görevli bulunan geçici hükümetin kendisini hala 7 Haziran seçimlerinden önceki hükümet gibi algılayıp, ona göre tasarruflarda bulunduğunu kaydeden Levent Gök, seçimlerin üzerinden 1 ay gibi bir süre geçmesine rağmen Cumhurbaşkanının hükümet kurma görevini kimseye vermediğini belirtti.

Meclisin bir çalışma düzenine geçmediğini, yeni seçilen Meclis Başkanının muhalefet partileri ile sözlü bir istişarede bulunmadığının altını çizen Gök, Meclisin iktidardan düşmüş bir partinin geçici hükümeti ile sürdürülmek istendiğini ifade etti. Gök, “Meclisi çalıştırmak için içtüzükten doğan her türlü hakkımızı kullanmaya hazırız. Meclis Başkanlığı seçimlerinden önce, AKP’den olmayan bir Meclis Başkanı seçilmesi yönündeki CHP’nin kararlılığı ve izlediği tutumun ne kadar haklı olduğunun görüldüğü günleri yaşıyoruz. Elbette bundan Meclis Başkanlığını oy vermemek suretiyle AKP’li bir üyeye altın tepsi ile sunan diğer partinin çıkartacağı dersler vardır. Bu tablodan onlar da sorumludur” dedi.

Şuan görevde bulunan hükümetin geçici olarak görevde bulunduğunu belirten Gök, çok önemli kararları alacak bir pozisyon içinde olmadığını söyledi. Gök, “İktidardan düşmüş olan AKP hükümeti, istifası kabul edildiği süreçten bu güne kadar çıkarttığı kararnamelerle 663 üst düzey atamayı gerçekleştirmiştir. Bunların içinde kaymakamlar, elçiler, devletin bütün bakanlıklarının kadrolarına doldurulan atamalar vardır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.