CHP’den Polisler İçin Kanun Teklifi

CHP’den Polisler İçin Kanun Teklifi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağababa, polislerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için Meclise kanun teklifi verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağababa, polislerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için Meclise kanun teklifi verdi.

Manisa’da B.T. adlı bir polisin kendisi gibi polis olan nişanlısı Gülay Memiş’i tabancayla vurarak öldürmesi olayının ardından basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağababa, polislerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için Meclise kanun teklifi verdiklerini söyledi.

Polislerin son derece zor şartlar altında çalıştıklarını belirten Özel, "Uzun süredir üzerinde durduğumuz bir çalışma var. Bu polisin ek göstergelerinin 3 bin 600 liranın üzerine çıkarılıp maaşlarının arttırılmasıydı. O kanun teklifini geçen gün meclise sunmuştuk. Sonra görüştüğümüz tüm polislerde tespit ettiğimiz bir durum var. Örneğin Manisa Sarıgöl’deki şehit cenazesinden ertesi gün Soma’daki davanın önüne gittiğimizde hep aynı polisleri görüyoruz. Polislerimizle yaptığımız görüşmelerde en büyük sıkıntılarının elbette maaş ama sürekli fazla çalışma emeklerinin karşılığını alamadıkları fazla mesai sistemi olduğundan bahsettiler. Konuyu inceledik. Malatya Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’yla birlikte bir kanun teklifi hazırladık. Bu kanun teklifi polisin görev ve yetkilerini kanunun ilgili maddesinde değişiklik ön görüyor."

Polisin haftalık çalışma süresini 40 saat olarak belirlediklerini anlatan Özel, şunları söyledi: "İnsani şartlarda evrensel şartlarda 40 saat çalışma. Bunun üzerine 48’e kadar olan 8 saatlik fazla çalışma için de ilgili maddede yaptığımız düzenleme ile polisin görev yaptığı yere ve görevine göre maaşlarında haftada 8 saatlik fazla çalışıyorlarsa 420 lira ile 650 lira arasında aylık maaşlarında bir farklılık olacak. 48 saat çalışmanın üzeri çalışma süreleri insani değil. Aslında yasal da değil. Ancak biliyoruz ki polisimiz bu şartlara da zorlanıyor."

"FAZLADAN SEKİZ SAATLİK ÇALIŞMA İÇİN BİR GÜN İZİN"

Polislerin 48 saati geçen her 8 saatlik çalışma için 1 tam gün izin ön gördüklerini anlatan Özel, sözlerini şöyle tamamladı: "48 saati geçen her 8 saatlik çalışma için de 1 tam günlük izin öngörüyoruz. Yani bu yasa teklifi kabul edildikten sonra polisimizin en az alanı 420 en çok alanı ise 650 lira ek maaş alacak. Bu fazla mesai ücreti olacak. Polisin daha insani şartlarda çalışması, hem kendisinin hem de ailesinin ekonomik anlamda yüzünün gülmesi, çok fazla çalışıyorsa evdeki dinlenme saatlerinin uzatmayı ön görüyoruz. Bu sadece polis için değil. Yorgun polis, yıpranmış polis, sinirleri laçkalaşmış polis, geçim derdine düşmüş polis hata yapabilir. Vatandaşlarımızla arasında sürtüşmeler yaşanabilir. Gerginlik artabilir. Polisimizin yüzü gülerse vatandaşa da güler yüz gösterecek hali olur. Bu kritik günlerde polisimize hem katkı hem de moral olması amacıyla bu kanun teklifimizi meclise verdik ve yasalaşması için gayret göstereceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.