CHP’li Atay’dan ‘protestolu’ aday adaylık açıklaması

CHP’li Atay’dan ‘protestolu’ aday adaylık açıklaması

Önceki gün belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunan CHP eski Aydın Milletvekili Mehmet Fatih Atay, açıklamada bulundu. Büyükşehir Belediyesi ile uyum içerisinde çalışacaklarının altını çizen Atay, işte atılan işçilerin protestoyla karşılaştı.

Başvuru dosyasını Efeler ilçe örgütüne teslim eden CHP'li Fatih Atay, Efeler Belediye Başkan aday adaylığı açıklamasında bulundu. Toplantıda CHP İl Başkanı Ali Çankır, Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz’in yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Evrim Karakoz ve Barış Altıntaş’ın bulunması dikkat çekti.

Partisinin ilçe binasının önünde açıklamada bulunan Atay, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile uyum içerisinde çalışacaklarını söyledi. Belediye başkan aday adayı olmadan önce güzelliklerin nasıl ortaya çıktığına dair bilgi sahibi olduğunu kaydeden Atay, “Bu bilgilerimi aday olmalısın deyip ısrar eden arkadaşlarımla, partililerimle, yoldaşlarımla küçük küçük paylaştım. Projelerimi anlattım. Partililerimizin gözlerindeki o ışıltıyı görünce aday adayı olmaya karar verdim” dedi.

BÜYÜKŞEHİR İLE UYUM İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

Çok önemli işler yapacaklarını öne süren Atay, “Aydın’ı dönüştüreceğiz. Bunu Büyükşehirle uyum içerisinde bir ekip olarak başaracağız. Siyaset tek başına yapılan bir iş değil, belediye başkanlığı da tek başına yapılan bir iş değil. Eğer arkamda örgütüm olursa başarmayacağım hiçbir şey yok buna inanın. Ben projelerimi oluştururken, nelerin bizimle uyumlu olabileceğini çok düşündüm, çok yazdım. Bunların hepsini adaylığım belirlendiği zaman kamuoyuyla paylaşacağım. Efeler’le Büyükşehirin uyum içerisinde çalışarak başarmayacağı hiçbir şey yok. Sokaktaki parke taşı için 'bu sokak bizim değil, Büyükşehir’e Efeler’e ait' tartışmasına son vereceğiz. Uyum içinde çalışacağız, uyum içinde… Ülkemizde bu kadar büyük kaosun yaşandığı ekonominin alt üst olduğu, adaletin yok sayıldığı, her şeyin bir kişinin emrine verildiği bu süreç içerinde umudumuzu yitirmeden hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

ARBEDE YAŞANDI 

Atay’ın konuşması sırasında Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışırken sendikal haklarını kullandıkları için işlerinden atılan DİSK’e bağlı 9 Sosyal İş üyesi işçilerin protestosu ile karşılaştı. Aydın Büyükşehir Belediyesi hizmet binası yakınında bulunan bir alanda direnen 9 işçi “Hak, hukuk, adalet” sloganı eşliğinde, üzerinde “Sarı otobüs şoförleri işini geri istiyor. Hak, hukuk, adalet”  yazılı pankart açtı. Eylem sırasında yaşanan kısa süreli arbede yaşandı. Polisin müdahalesi olayın büyümesini önledi.

MANİDAR BULDU

Protesto eylemi ile ilgili konuşan Atay, “Bu arkadaşlarımızın da protesto etme hakları var. Bizden önce yapılan açıklama sırasında olmamasının bugün ise, benim açıklamamda bunun tertiplenmesini takdirlerimize bırakıyorum” diyerek protestoyu manidar buldu.

EKMEĞİMİZİN DERDİNDEYİZ

Hiçbir aday adayı ayrımı yapmadan protesto eylemi gerçekleştirdiklerini ifade ederek ekmek mücadelesi verdiklerini belirten Okan Aslan, “DİSK’e bağlı 9 Sosyal İş sendikasına üye olduktan sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin işte attığı 9 işçi arkadaşımızla beraber 107 gündür pasif oturma eylemi yapıyoruz. Edebimizle, şerefimizle, hiçbir siyasi partiyi desteklemeden ekmek mücadelemizi veriyoruz. Ama bu güne kadar CHP’den ne bir siyasetçi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ne bir bürokrat ‘sizin derdiniz nedir?” diye sormadı. Bu işçiler ne yer ne içer diye sormuyor ancak Atatürk ilkeleri ile işçilerin yanında olduklarını söylüyorlar. Ama CHP yöneticileri ile Çerçioğlu’nun bu ilkelerden haberi yok. Biz bu eylemi yaparak sesimizi duyurmaya çalıştık. Tepkimiz aday adaylığı açıklaması yapan Fatih Atay’a değil, CHP yöneticilerinedir” diyerek tepkisini dile getirdi.

chp’li-atay’dan-‘protestolu’-aday-adaylik-aciklamasi.JPGchp’li-atay’dan-‘protestolu’-aday-adaylik-aciklamasi-001.JPGchp’li-atay’dan-‘protestolu’-aday-adaylik-aciklamasi-002.JPGchp’li-atay’dan-‘protestolu’-aday-adaylik-aciklamasi-003.JPGchp’li-atay’dan-‘protestolu’-aday-adaylik-aciklamasi-004.JPGchp’li-atay’dan-‘protestolu’-aday-adaylik-aciklamasi-005.JPGchp’li-atay’dan-‘protestolu’-aday-adaylik-aciklamasi-006.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum