CHP’li Baydar, Enis Berberoğlu konusunda Kılıçdaroğlu’nu suçladı

CHP’li Baydar, Enis Berberoğlu konusunda Kılıçdaroğlu’nu suçladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun cezaevinde tutulmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu suçladı.

“SORUMLULUK KEMAL BEY’E AİT”

MİT TIR’ları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verdiği gerekçesiyle ‘devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak’ suçundan dolayı verilen 5 yıl 10 ay hapis cezası nedeniyle Maltepe Cezaevi’nde tutulan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret eden CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, cezaevi önünde açıklama yaptı.

Berberoğlu’nun verilen cezayı hak etmediğini düşündüğünü ifade eden CHP’li Baydar, "Enis Berberoğlu’nun bu güne kadar cezaevinde yatmasının sorumluluğu hem şahsen hem resmi olarak Kemal Bey’e aittir” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA DİYALOĞ ÇAĞRISI  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adalet yürüyüşü” yaptığını hatırlatan Baydar, vatandaşların bu kaos ortamında iktidar ile ana muhalefet arasındaki söylem ve dilden yorulduğunu öne sürdü. Kılıçdaroğlu’nun devlet adabı çerçevesinde eski genel başkanların bu tür meseleleri nasıl çözdüğüne bakması gerektiğini kaydeden Baydar, “Kemal Bey derhal Enis Berberoğlu’nu cezaevinden çıkarmalıdır” diyerek Kılıçdaroğlu’na AK Parti hükümeti ile diyalog çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum