CHP’li Bülbül’den Bakan Gül’e ‘Kararslan’ sorusu

CHP’li Bülbül’den Bakan Gül’e ‘Kararslan’ sorusu

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, FETÖ tutuklusu, sözde belediyeler imamı Erkan Karaarslan’ın mahkemede verdiği ifadelerle ilgili Meclis’e soru önergesi verdi.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ve sahtecilik suçlamasıyla yargılanan aralarında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve FETÖ tutuklusu Erkan Karaarslan’ın da bulunduğu 17 kişinin yargılandığı davada davada sanık Erkan Karaarslan’ın, “Bazı bakanların Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu aleyhinde konuşması halinde cezaevinden çıkarılacağını teklif ettikleri” iddialarında bulunduğu basına yansımıştı. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül konuyu Meclis’e taşıdı.

CHP’li Bülbül Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Sanık Karaarslan’ın iddiaları doğru ise devlet hükümet eliyle siyasete alet edilmiş, sandık demokrasisi ve seçmen iradesi hiçe sayılarak her türlü kirli ilişki içine girilmiş demektir. Ayrıca bu iddialar FETÖ’nün kirli siyasi oyunlarını, CHP’li belediyelere yönelik yapılan kumpasları bir kere daha hatırlatmıştır” dedi.

CHP’li Bülbül, Bakan Gül’e şu soruları yöneltti:

“Sanık Erkan Karaaslan’ın mahkeme heyete karşısında, davanın ikinci ve üçüncü duruşmalarında, verdiği bu ifadeler sonrası sanık Karaaslan’ın dile getirdiği isimler ve iddialarla ilgili yeni bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa hangi tarihte başlatılmıştır? 

Yüksek güvenlikli bir ceza infaz kurumuna, avukat olmayan ya da tutuklu olan sanığın isim olarak bildirdiği kişilerden biri olmayan ve sanık Erkan Karaaslan ile görüştüğünü kabul eden Serhan Seyhan isimli şahıs nasıl girmiştir? Bu görüşmeye kimler aracı olmuştur? Cezaevlerine tutuklu ve hükümlü ziyareti ve görüşmeleriyle ilgili yasal düzenlemelerde bir değişiklik yapılmış mıdır?

Tutuklu ve hükümlülerle avukat, tutuklu yakınları, soruşturmayla yetkili ve görevli yargı mensupları dışında yapılacak görüşmelerin iznini hangi makam vermektedir?

Sanık Erkan Karaaslan’ın cezaevinde görüştüğünü iddia ettiği kişiler kimlerdir? Hangi makam bu görüşmelere izin vermiştir?

Bir ihmal ya da görevi kötüye kullanma suçu olduğu düşünülüyorsa, bu konuda yetkililer hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?

Tutuklu sanık Karaaslan, avukat görüşünden önce neden cezaevi psikoloğu ile görüştürülmüştür? Görüşe çıkmadan önce her tutuklu sanık cezaevi psikoloğuna götürülerek “Baskı altında olup olmadığı” şeklinde görüşmeye tabii tutulmakta mıdır?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.