CHP’li Çerçioğlu’na ‘kadın’ tepkisi

CHP’li Çerçioğlu’na ‘kadın’ tepkisi

“Kadın dostu kent Aydın” sloganıyla her yere reklam veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, kocası tarafından zincirle boğularak öldürülen CHP Kadın Kolları yöneticisi Zeynep Öztürk’ün cenaze törenine katılmaması tepkilere neden oldu.

Aydın’ın Efeler ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu kocası tarafından zincirle boğularak öldürülen CHP Kadın Kolları yöneticisi Zeynep Öztürk, son yolculuğuna uğurlandı. CHP Kadın Kolları Efeler İlçe Teşkilatı yöneticisi olan Öztürk’ün cenazesine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Fatih Atay, Efeler Belediye Başkanı ve DP Adayı Mesut Özakcan’ın eşi Gülay Özakcan, İYİ Parti Aydın İl Başkan Yardımcısı Buket Saran, DP Belediye Meclis Üyesi Adayı Dr. Betül Akçanal, ailesi ve yakınlarıyla birlikte görev yaptığı partili kadın arkadaşları da katılırken "Kadın dostu kent Aydın" sloganıyla her yere reklam veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu katılmadı.

ÇERÇİOĞLU NEREDEYDİ?

Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Habibe Gürer açıklama yaparak vahşeti kınarken, “Ben şehre bazen bir kadın olarak bakarım” diyen Çerçioğlu’nun bu davranışı tepkilere neden oldu. Aydın Demokrasi Meydanı adındaki sosyal medya kullanıcısı “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızı aradı gözlerimiz, sahi neredeydi?” diyerek tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabında şu görüşlere yer verildi:

KADININ ADI YOK!

“Bugün Aydın Efeler'de bir kadın daha öldürüldü. Erkek şiddetine bir kadın daha yenildi. Eşi tarafından öldürülerek bu dünyadan kopartıldı. Biz tüm Aydın'da yaşayan kadınlar onun yanında olmamız gerekirken bir avuç kadın ve cami cemaati onu son yolculuğuna uğurladık. "Kadın dostu kent Aydın" sloganıyla her yere reklam veren T.C. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızı aradı gözlerimiz, sahi nerdeydi?”

resim-(1)-024.jpgresim-(2)-024.jpgresim-(3)-021.jpgkocasi-tarafindan-zincirle-bogularak-oldurulen-kadin-defnedildi-iha-20190323aw657137-6-t.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum