CHPli Cihaner, Didim Cemevinin Düzenlediği Panele Katıldı

CHP'li Cihaner, Didim Cemevinin Düzenlediği Panele Katıldı

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği'nin düzenlediği panele konuşmacı olarak katıldı.

- CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği'nin düzenlediği panele konuşmacı olarak katıldı.

Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği düzenlediği panele, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner konuşmacı olarak katıldı. Cemevindeki panele Didimliler büyük ilgi gösterdi. Panelin moderatörlüğünü Eğitim Sen Didim Temsilcisi Turgay Elçi yaptı.

Ülke ve dünya gündeminin değerlendirildiği toplantıda konuşan İlhan Cihaner, "Elimizden gelen ne varsa onu yapacağız. İnsanları inançsal ve kültürel özellikleri üzerinden siyaseti kullanıp bazı şeyleri gözden kaçırtıyorlar. Şehit edebiyatı üzerinden yıllarca bazı pislikleri üzerini örtmeye çalıştılar. Soma’dan ölenler şehit, asansör cinayetinde ölenler şehit, hep şehit edebiyatı yapıyorlar" diye konuştu.

“GEZİ DİRENİŞİ ALIŞILMIŞ KALIPLARI YIKTI”

Gezi olaylarına atıfta bulunan Cihaner, “Bu ülke Haziran ayı direnişini gördü. Gerici, sağcı zihniyetin halk tarafından itibarsızlaştırıldı. Türk-Kürt, Laik-Dindar, Alevi-Sünni olarak orada herkes birbirine destek oldu. İnsanların birbirleriyle sorunu olmadığını gösterdi. Bu görüntü alışılmış kalıpları ortadan kaldırdı. Artık bizlerinde daha cesur söylemlerde bulunmamıza itti. Bu sebeple herkese büyük sorumluluklar düşüyor” diye konuştu

Panel soru-cevap kısmı ile sona erdi.

CHP'Lİ CİHANER, DİDİM CEMEVİNİN DÜZENLEDİĞİ PANELE KATILDI

CHP'Lİ CİHANER, DİDİM CEMEVİNİN DÜZENLEDİĞİ PANELE KATILDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.