CHP’li İnci; ‘FETÖ ve PKK'ya Kimin Destek Verdiğini Arayanlar AKP'ye Baksın’

CHP’li İnci; ‘FETÖ ve PKK'ya Kimin Destek Verdiğini Arayanlar AKP'ye Baksın’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Bayram İnci, ‘CHP ile HDP kol kola’ diyen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’e FETÖ ve PKK'ya kimin destek verdiğini arayanlar AKP'ye baksınlar’ sözleriyle yanıt verdi.

TBMM’deki Anayasa değişikliği maddelerinin görüşülmesi sırasındaki tavrını ‘CHP ile HDP kol kola’ diyerek eleştiren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’e yanıt CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci’den geldi. Erdem’in Anayasa değişikliğine ‘hayır’ demeleri nedeniyle bu açıklamayı yaptığını öne süren Başkan İnci, “Başkanlık sistemini destek verenler, AK Parti, MHP ve bölücübaşı Abdullah Öcalan’dır. FETÖ ve PKK'ya kimin destek verdiğini arayanlar AKP'ye baksın’ dedi.

İNCİ’DEN ERDEM’E ZOR SORU

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'e bir dizi soru yönelten İnci sözlerine şöyle devam etti:

“15 yıldan bu yana ülkeyi tek parti ve tek adam ile siz yönetmiyor musunuz?

Mecliste hangi yasayı çıkartamadınız. Neyi istediniz de yapamadınız?

Dolmabahçe mutabakatını HDP ile yapmaya çalışan, analar ağlamasın diye PKK terör örgütü mensuplarını davul zurna ile karşılatan,7 dakikada yargılatıp, salıveren AKP hükümeti değil mi?

FETÖ ile birlikte Ergenekon, Balyoz kumpas operasyonlarını yaparken "ben bu davaların savcısıyım" diyen o zamanın AKP'li Başbakanı değil mi?

AKP ülkeyi FETÖ ile birlikte yönetmedi mi?

Bu kadar bürokratın, FETÖ mensubu memurun atamasını kim yaptı?

IŞİD adlı terör örgütünün ülkemizde örgütlenmesine zemin hazırlayan AKP hükümeti değil mi?”

AK PARTİ’YE BAKIN

bayram-inci-1.jpg“FETÖ ve PKK'ya kimin destek verdiğini arayanlar AKP'ye baksınlar” diye konuşan Başkan İnci, “FETÖ lideriyle fotoğraflarınız, PYD liderleriyle fotoğraflarınız, IŞİD elemanlarıyla fotoğraflarınız internet sayfalarında duruyor. Bu terör örgütlerini aslında besleyen, büyüten, güçlendiren sizsiniz. Ülkeyi yönetemiyorsunuz. Ülkeyi can ve mal güvenliğinin olmadığı Ortadoğu ülkesi haline getirdiniz. Dolar 3.80 TL Euro 4.05 TL olmuş, insanlar işsizlik, yoksulluk sıkıntılarıyla boğuşuyor. AKP terör, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar konusunda hakkını yemeyelim istikrarı yakaladı. Mehmet Erdem ve partisinin derdi, 20 Temmuz'da OHAL ilanıyla yaptıkları darbeyi devam ettirerek kuvvetler birliğini yasalaştırıp, rejimi değiştirmek, bu sorumsuz icraatlardan dolayı hesap vermekten kurtulmak. Bugün "Hedef 2023" diyerek yola çıkanların getirdikleri anayasa ile hedeflerinin sistem değil, rejim olduğu ortaya çıkmıştır. Bugün Başkanlık sistemini isteyen ve destek verenler, parlamentoda AKP ve MHP, dışarıda bölücübaşı Abdullah Öcalan'dır” şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarda olmasaydı barış ve kardeşlik ve refah içerisinde, bir Türkiye'de yaşıyor olacaklarını ileri süren Başkan İnci şunları kaydetti:

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ YAPILIYOR

“AKP Milletvekili Erdem'in dediği gibi hükümet sistemi değişikliği yapılmıyor. Yapılan rejim değişikliği. Halkımızı uyuta uyuta gözümüze soka soka rejim değişikliği yapılıyor. Otoriter rejime diktatörlüğe geçiliyor. Demokrasiyi sonlandırıp diktatörlüğe anayasal zemini hazırlanıyor. Türkiye'nin hızlı büyümesi gelişmesi CHP olarak bizim de isteğimiz. Ama AKP gibi göstermelik değil, gerçekten istiyoruz. Buna yönelik parti programlarımız da hazırdır. Korku salan CHP değildir. Korku imparatorluğu kuran AKP'dir. Sesini çıkaran, eleştiri yapan hemen gözaltına alınıyor, hele şu ortamda FETÖ’cü damgası yiyor. Bu damgayı yemekten korkan kendi milletvekilleri bile, gizli yapılması gereken oylamayı yasayı ihlal ederek açık olarak yapıyorlar. Başbakan Binali Yıldırım "biat et, rahat et" diyerek baskı oluşturmaktan çekinmiyor. Çünkü FETÖ ile bağlantısı olan siyasilere henüz sıra gelmedi. Bu yapılan aslında baskının olduğunu gösteriyor. AKP korku imparatorluğunu rejim değişikliğiyle devam ettirmek istiyor. Anayasa bir toplumun mutabakat belgesidir. Anayasa değişikliği tüm partilerin uzlaşısıyla yapılmalıdır. AKP’nin getirdiği anayasayla bir diktatör yaratırız. Her şeye dokunan ama kendisine dokunulamayan bir diktatör ortaya çıkar. Demokratik rejimden tamamen ayrılıp otoriter bir rejim kurulur. Hiçbir vatandaşın, can, mal ve hukuk güvenliği kalmaz. Her kişi, kurum ve kuruluş tek bir kişinin, bir diktatörün vicdanına terk edilir. Yönetimi denetleyecek hiçbir güç kalmaz. Devlet yönetiminde ve ülkede zorbalık hâkim olur. Bir kişi hem hükümet, hem meclis, hem mahkeme olur. Yasama, yürütme ve yargı tek bir elde toplanır. Etkisiz, yetkisiz, aciz ve sembolik bir Meclis ortaya çıkar. Meclisi mezara, demokrasiyi tarihe gömeriz.”

SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ

 “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Cumhuriyetin kurulması ile birlikte saraydan millete verilen egemenliği, ülkeyi her açıdan kötü yöneten, yolsuzluğun, yoksulluğun, iç ve dış barışın zedelenmesinin mimarı olan ve ülkeyi 15 yıldan bu yana tek adam ve tek partiyle yöneten bir kişiye teslim etmeyeceğiz” diye konuşan İnci, anayasa değişikliği adı altında yapılmak istenen rejim değişikliğine sonuna kadar direneceklerini belirtti ve “söz konusu vatandır, geresi teferruattır” sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.