CHP'li İnci; Kurşunlar Turkiye'ye Sıkıldı

CHP'li İnci; Kurşunlar Turkiye'ye Sıkıldı

CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Artvin’de Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıyı kınamak için Aydın CHP il binasında basın toplantısı düzenledi. İnci, "Kurşunlar Türkiye’ye sıkıldı. Hain saldırıyı lanetliyorum" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Artvin ziyareti sırasında, Şavşat ilçesi yakınlarında teröristler tarafından konvoyuna düzenlenen Bir askerimizin şehit olduğu, iki askerimizin yaralandığı saldırı sonrasında, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

Başkan İnci, partisinin il binasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından bir devlet adamı sorumluluğuyla hareket eden, yangın yerine dönen bir coğrafyada Türkiye’nin birlik, beraberlik, kardeşlik ve barış ruhuyla kenetlenmesi için tarihi sorumluluk üstlenen, terörün her türüne, FETÖ darbe girişiminin demokrasiye saldırılarına dur diyen genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, bugün alçak terörün hedefi oldu.

KURŞUNLAR TÜRKİYEYE SIKILDI

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, bu saldırı ülkemizin birlik beraberliğine, demokrasiye ve barışa karşı yapılmış bir alçaklıktır. Artvin’deki kurşunlar sadece Genel Başkanımıza değil, Cumhuriyetimize, Demokrasimize, özgürlüklerimize, bağımsız bir Türkiye’ye sıkılmıştır.”

BU SALDIRILARDAN SİNMEYECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün bu ülkeye, millete emaneti, Cumhuriyetin kurucu iradesidir. Emperyalizme karşı dişiyle tırnağıyla bağımsızlığını kazanan bu ülke, teröre, şiddete, hainlere asla teslim olmayacak. Bizim ve genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun teröre karşı tavrımız nettir. Hangi amaç ve niyetle olursa olsun, kimin işine yararsa yarasın, insanları bombayla veya silahla katleden veya buna sevinebilen bir zihniyetle aynı tarafta olamayız. Terör bir insanlık suçudur. Bu tür eylemler bizim bu ülkede hangi etnik kökenden, hangi inançtan hangi ideolojiden olursa olsun, hep birlikte barış ve kardeşlik içerisinde yaşama isteğimizi bitiremez. Bu saldırılar ne bizi ne de genel başkanımızı demokrasi, barış, özgürlük ve adalet sevdasından vazgeçiremez. Terör nereden gelirse gelsin, şiddet, gözdağı nereden gelirse gelsin Korkmuyoruz. Yılmıyoruz. Bu saldırılardan Sinmeyeceğiz. Barış için, kardeşlik için, birlik beraberlik için, Tam Bağımsız, Laik, Demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu topraklarda her türlü teröre karşı birlik, beraberlik, barış, kardeşlik ve dayanışma içinde, yaşama kararlılığımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

BAŞKAN İNCİ’DEN TARİHİ ÇAĞRI

Yurdumuzdaki tüm emek ve demokrasi güçlerini, Siyasi partilerimizi, Demokratik Kitle kuruluşlarını, Sendikalarımızı, Atatürk’ün yolunda, Tam Bağımsız bir Türkiye idealine inanan tüm yurttaşlarımızı, terör örgütlerine, hainlere, Cumhuriyet düşmanlarına karşı mücadele etmeye, demokrasiye ve özgürlüklerimize, Cumhuriyetimize sahip çıkmaya çağırıyorum.

Bir kez daha Genel Başkanımıza yönelik terör saldırısını kınıyor; bizleri arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten, destek olan siyasal partilerimize, sendikalarımıza, meslek odalarına, demokratik kitle örgütlerimize teşekkür ediyor, alçak terör saldırılarında şehit olan tüm güvenlik görevlilerimize Allah’dan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.