CHP’li İnci ‘Milli Şef” İsmet İnönü’yü Andı

CHP’li İnci ‘Milli Şef” İsmet İnönü’yü Andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, İsmet İnönü’nün 41. ölüm yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı. İnci, "namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalıdır" sözünü hatırlattı.

CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı, 2. Cumhurbaşkanı, “Milli Şef” İsmet İnönü’nün 41. ölüm yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı. İnönü’nün "namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalıdır" sözünü hatırlatan İnci mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Birinci ve İkinci İnönü Savaşları ile bu milletin ‘’makus talihini’’değiştirmiş, Lozan Antlaşması’nın mimarı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, çok partili hayatın mimarı,dürüstlüğü, namusu ve çalışkanlığı ile herkesin örnek alması gereken devlet adamı İsmet İnönü 25 Aralık 1973 yılında aramızdan ayrıldı.

ÖNEMLİ ROL OYNADI

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük destekçisi ve aynı zamanda dava arkadaşı İsmet İnönü, Cumhuriyetle başlatılan değişim ve dönüşümlerin gerçekleştirilmesinde önemli rol oynamış, kişiliği, kararları, düşünceleri, ilkeli çalışmaları ve hizmetleri ile Ulusumuzun büyük sevgisini ve saygısını kazanmıştır.

"NAMUSLULAR DA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMALIDIR"

Bütün işlerinde vatanın çıkarlarını ve milli menfaatlerini öne koymuştur. Askeri alanda gösterdiği üstün başarıları siyasal hayatına da taşıyan İsmet İnönü, Milli Mücadele'nin sonunu belirleyen Mudanya Mütarekesi görüşmelerinde (3 Ekim-11 Ekim 1922) Türk tarafını temsil eden İsmet Paşa, 26 Ekim 1922'de Edirne Millet Vekili sıfatıyla Dışişleri Bakanı olmuştur.Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığını ve egemenliğini onaylayan, Lozan Antlaşması’nı imzalayan bir dehadır. En büyük hizmetlerinden biri bu ülkeyi İkinci Dünya Savaşı’na sokmamasıdır. Kendi isteğiyle Türkiye’yi çok partili hayata geçiren, demokratik yollarla iktidar el değiştirince "şimdi kazandım ‘’diyen İsmet İnönü "namusluların da namussuzlar kadar cesur olması" gerektiğini gösteren canlı bir sembol olmuş, şahsiyeti ve yaşam biçimiyle de her zaman örnek bir şahsiyet olarak Türk tarihinde sarsılmaz yerini almıştır.

"ATATÜRK’E SALDIRMAYI KENDİLERİNE GÖREV EDİNDİLER"

Fakat hala bu başarıyı ve Laik, Demokratik Cumhuriyeti hazmedemeyenler İsmet İnönü üzerinden Cumhuriyete ve Atatürk’e saldırmayı kendilerine görev edinmişlerdir. Dün işbirlikçileri vardı,bugün de var. Ve bunlar her dönemde karanlık emellerine ulaşmak için çabalamaktadırlar. Bugün bir araya geldikleri yer ise AKP’dir. Her fırsatta İnönü üzerinden Cumhuriyet ve Atatürk’le hesaplaşma içinde olan AKP yetkilileri ve sözcüleri, dönemin zorlu koşullarını görmezden gelerek yalan yanlış bilgilerle Cumhuriyet Halk Partisi'ne saldırmaktadırlar. Tarihimizde yaşanan acı olayları, kendi siyasal düşüncelerinin temsilcilerinin sorumluluğunu yok sayarak, Cumhuriyet Halk Partisi’ne mal etmelerinin asıl ve tek nedeni Cumhuriyet ile hesaplaşmaktır.

“İKTİDARA ‘DUR’ DEMEK GÖREVİMİZ”

Bugün yolsuzlukların,hukuksuzlukların zirveye çıktığı, baskıların arttığı ve demokrasinin ayaklar altına alındığı, liyakatın değil sadakatin ön plana çıktığı, AKP iktidarına dur demek Cumhuriyet Halk Partisi olarak görevimizdir.         

Kurtuluş Savaşımızın Büyük Komutanı, laik ve demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularından, seçkin devlet ve siyaset adamı İkinci Cumhurbaşkanı ve Partimizin Genel Başkanı  İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışı  41.yılında saygıyla ve özlemle anıyoruz .

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.