CHP’li İnci; “Muharrem İnce CHP’nin önemli bir değeridir”

CHP’li İnci; “Muharrem İnce CHP’nin önemli bir değeridir”

Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı iddiaları Ankara kulislerini çalkalamaya devam ediyor. İnce, yüksek sesle dile getirilen iddialara karşı sessizliğini korurken, CHP önceki İl Başkanı Bayram İnci, “Muharrem İnce CHP’nin önemli bir değeridir” dedi.

Ankara kulisleri, Muharrem İnce'nin CHP'den umudu kestiği ve yeni parti kuracağı iddiaları ile çalkalandı. Bu çalkantı tüm Türkiye’de de yankı buldu. Yeni parti konusunda görüşünü aldığımız CHP önceki il başkanı Bayram İnci, “Muharrem ince Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığı, milletvekilliği, grup başkanvekilliği yapmış en sonunda da cumhurbaşkanı adaylığımızı yapmış Türkiye’de yüzde 30’un üzerinde bir oy almış partimizin önemli bir değeridir. Partimizin bir kişiyi bile kaybetme lüksü yoktur” diyerek Muharrem İnce’nin partiden ayrılmasının bir kayıp olacağını belirtti.

Muharrem İnce’nin yeni parti kurma ile ilgili herhangi bir bilgi vermediğini ancak memleket yararına bir karar aldığında kamuoyuyla paylaşacağını söylediğini kaydeden Bayram İnci, “Kendisinden parti kurma ile ilgili bir açıklama duymadan yorum yapmanın veya niyet okumanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bizim hedefimiz daha çok çoğalarak bir kişiyi bile kaybetmeden kendi partilerimize değerlerimize sahip çıkarak işsizliğin yoksulluğun yolsuzluğun arttığı ülkemizde parlamenter sistemi tekrar getirmek için elele omuz omuza mücadele etmek olmalıdır. ‘Hedef iktidar’ diyerek yola çıktığımız bu süreçte partimize oy veren, partilimiz olan bir kişiyi bile kaybetme lüksümüz yoktur. Bu konuda partimizde yönetici konumunda olanlar kendilerini sorumlu hissetmelidir” diye konuştu.

Bayram İnci sözlerini şöyle tamamladı:

“Aydın ilimizde yüzde 44, Türkiye genelinde yüzde 30’un üzerinde oy alan sayın Muharrem İnce’nin böyle bir niyeti varsa, genel merkezimizin kendisinin partide kalmasını ikna etmek için gereken girişimleri yapacağını düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum