CHP’li İnci; “Öğretmenler AKP İktidarının Sona Ermesini Bekliyor”

CHP’li İnci; “Öğretmenler AKP İktidarının Sona Ermesini Bekliyor”

CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. İnci, öğretmen camiasının AK Parti iktidarının sona ermesini beklediğini belirtti.

AYDIN 24 HABER

“24 Kasım Öğretmenler gününü kutladığımız bugün, öğretmen adaylarımız, görev başındaki öğretmenlerimiz ve emekli öğretmenlerimiz büyük sıkıntılar içerisinde AKP iktidarının sona ermesini, görevlerini yapmanın huzuru ve mutluluğu içerisinde yaşamayı umut etmektedirler” görüşünü savunan CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci mesajında şu görüşlere yer verdi.

‘MİLLETLERİ KURTARANLAR ÖĞRETMENLERDİR’

“Ulu Önder Atatürk, Türk Milletinin gerçek kurtuluşunu öğretmenlerden beklemiş,öğretmenler ve öğretmenlik mesleği için: ‘Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır. Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ demiştir.

Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenlik mesleğine verdiği önem nedeniyle O'nun sağlığında ve ölümünden sonra da öğretmenlerin itina ile yetiştirilmesine çok önem verilmiştir.En yetenekli öğrencilerin öğretmen okuluna alınması ve bunların kuvvetli bir meslek bilgisine sahip ideal öğretmenler olarak yetiştirilmeleri sağlanmıştır.

ÖĞRETMENE VERİLEN DEĞER CHP İKTİDARINDA DORUK NOKTASINA ULAŞTI      

Türkiye'de öğretmene ve öğretmenlik mesleğine verilen değer, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tek parti olduğu dönemde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Eğitim Bakanı rahmetli Mustafa Necati zamanında doruk noktasına çıkmıştır.Mustafa Necati'nin Bakanlığı sırasında, öğretmene gereken değeri vermeyen, onların rahat ve huzurlu çalışmasını sağlamayan Valilerin görevden alındığı görülmüştür.

AKP İKTİDARINDA KOŞULLAR KÖTÜLEŞTİ

12 yıllık AKP iktidarı boyunca öğretmenlerimizin çalışma ve yaşam koşulları giderek kötüleşirken, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmayı temel prensip haline getiren bir istihdam yapısı oluşturulmaya çalışılmıştır. Bugün emekçilerin neredeyse tamamını tehdit eden bu esnek çalışma ve güvencesizlik sorunu okullarda, üniversitelerde ve diğer eğitim kurumlarında kuralsızlık ve angarya uygulamalarını beraberinde getirmiştir.

Bugün öğretmenlerimiz için büyük tehdit oluşturan ücretli öğretmenlik,4-C'li olarak çalışma,üniversitelerde doktorası bittiğinde kapı önüne konulan 50-D'li araştırma görevlilerinin güvencesiz istihdamları devam etmektedir.

ÖĞRETMENLER İTİBARSIZLAŞTIRILMAK İSTENİYOR

AKP iktidarında öğretmenlik mesleği "uzun tatil yapıyorlar" gibi sözlerle itibarsızlaştırma çabalarına girişilmiştir.Türkiye‘deki öğretmenler, OECD ülkeleri ile kıyaslandığında, toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları açısından oldukça geri durumda. OECD’nin  Türkiye Eğitim Raporuna göre öğretmenin yıllık zorunlu çalışma süresi 1816 saat iken, OECD ülkelerinde, bu süre ortalama 1675 saattir. Fazla çalışmaya karşılık, diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre daha düşük ücret almaktadır. Türkiye’deki öğretmenler daha çok çalışmalarına rağmen, Avrupalı meslektaşlarının yaklaşık dörtte biri kadar maaş almaktadır.

Halen ülkemizde atama yapılması bekleyen yüz binlerce öğretmen bulunmaktadır. Bugüne kadar ataması yapılmadığı için 39 öğretmen adayı intihar etmiştir.

ÖĞRETMENLER KIYIMA UĞRUYOR    

Yönetici görevlendirmelerinde tam bir kıyım gerçekleştiren Bakanlık, kendi ideolojik hedefleri ve yandaş sendikanın istekleri doğrultusunda kendi öğretmen  sınıfını yaratma çabasındadır.Torba yasada yer  düzenleme ise öğretmenlere "İl içi ve İl dışı zorunlu rotasyon düzenlemesidir. Öğretmenlerin hizmet sürelerine, isteğe bağlı İl içi veya İl dışı yer değiştirmelerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenecek" şeklindeki düzenlemede her ne kadar ‘isteğe bağlı’ ifadesi yer alsa da ‘hizmet süreleri ifadesi’ ile belli hizmet süresini dolduran öğretmenlerin rotasyona tabi tutulacağı anlaşılmaktadır. Öğretmenlerimizin isteği dışında rotasyona tabi tutulması sürgün anlamına gelmektedir ve Bakanlığın bu tür bir dayatma içine girmesi için akıl tutulması yaşamış olması gerekir.

ÖĞRETMENLERİMİZDEN KUŞKU DUYMUYORUZ

Bugün bir çok zorluklarla mücadele eden, ülkenin götürülmeye çalışıldığı karanlığın farkında olan öğretmenlerimizin, hangi branşta olursa olsun öğrencilerine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, emperyalizme karşı Türk Milletinin kazandığı Ulusal kurtuluş mücadelesini, cumhuriyeti, demokrasiyi anlatarak birer aydınlanma meşalesi olacaklarından asla şüphe duymuyoruz.   

Bu önemli günde görevi başında şehit düşen öğretmenlerimizi rahmetle anıyor,bir çok zorluğa rağmen büyük bir özveriyle Başöğretmen Mustafa  Kemal Atatürk Cumhuriyetini çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeye çalışan tüm öğretmenlerimizin ve bu uğurda yıllarını vermiş tüm emekli öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum