Chpli Kadınlar Şaibesiz Sınav İstedi

Chp'li Kadınlar "Şaibesiz Sınav" İstedi

CHP Güzelbahçe İlçe Kadın Kolları, SBS ve YGS'de çocukların kaderiyle oynandığını ve Atatürk'ün çocuklara emanet ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramını bu nedenle buruk kutladıklarını belirterek, şaibesiz şeffaf sınavlar yapılması ve ÖSYM'nin yeniden eski güven

- CHP Güzelbahçe İlçe Kadın Kolları, SBS ve YGS'de çocukların kaderiyle oynandığını ve Atatürk'ün çocuklara emanet ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramını bu nedenle buruk kutladıklarını belirterek, şaibesiz şeffaf sınavlar yapılması ve ÖSYM'nin yeniden eski güvenirliğine kavuşması için imza kampanyası başlattı.

CHP Güzelbahçe Kadın Kolları Başkanı Belgin İpekoğlu, çocuklarımızın karşısına 23 Nisan için çok daha yürek açıcı bir hediye ile çıkmak istediklerini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Yoğun gündem nedeniyle dikkatlerden kaçan ama yarınlarımız için en büyük güvencemiz olan çocuklarımızı çok ilgilendiren bir konuyla ilgili olarak 23 Nisan 2014 günü başlayacak ve 1 Haziran 2014 günü sona erecek bir imza kampanyası başlatıyoruz. Tek bir çocuğun bile hakkının yenilmesi biz anne ve babalar için dünyadaki tüm konulardan daha önemli ve öncelikli bir sorundur. Çocuklarımız gelecek kaygısı nedeniyle çok küçük yaşlardan başlayarak sınavlara girmektedir. Bizler de örneğin üniversiteye ya da Anadolu Liselerine sınavlarla girmiştik, ancak girdiğimiz sınavlara ve kuruma güvenimiz tamdı. Milyonlarca öğrencinin ve ailesinin geleceğini, özlemlerini şekillendiren sınav sistemini şevk ve idare etme sorumluluğunu taşıyan ÖSYM, AK Parti iktidarı döneminde şaibelerle anılan güvenilmez bir kurum haline gelmiştir. ÖSYM; sınav güvenliği konusunda defalarca başarısız olmuş; adı kopya skandalları ile anılır hale gelmiş, sayısız öğrenci ve ailesini mağdur etmiştir. ÖSYM son uygulamasıyla güvenilmezlik algısına boyut katmış, milyonlarca öğrenci ve velinin ciddi kaygılar yaşamasana neden olmuştur. Devletin kurumları vatandaş için vardır. Vatandaşa zulmetmek değil onlara hizmet vermek için vardır. Kamu otoritesi eliyle yapılan sınavlar şaibe kaldırmaz. Biz İzmir’de yaşayan tüm anne ve babaların sesine tercüman oluyoruz ve; ÖSYM’yi milyonların sesini dinlemeye, hatadan acilen dönmeye davet ediyoruz. ÖSYM’nin bu konuda adım atmasını bekliyoruz. Sonuçlar açıklandıktan sonra atılacak adımlar, yargıdan gelecek karar doğrultusunda alınacak tedbirler mağduriyeti daha da arttıracaktır. Tıpkı SBS sınavında yaşananlarda olduğu gibi…”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.