CHPli Kadınlardan Çerçioğluna:  O Bizim Gurur  Kaynağımız

CHP'li Kadınlardan Çerçioğlu'na: "O Bizim Gurur Kaynağımız"

Seçim yaklaştıkça siyaset de kirleniyor. Bir köşe yazarının Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na dönük olarak "soyadını bile kullanamıyor eleştirisine CHP'li kadınlar 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününde anlamlı yanıt verdi.

AYDIN 24 HABER

Seçim yaklaştıkça siyaset de  kirleniyor. Bir köşe yazarının Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na dönük olarak "soyadını bile kullanamıyor eleştirisine CHP'li kadınlar 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününde anlamlı vecap verdi. CHP'li kadınlar "Bu söylem ile tüm analara, eşlere hakaret ediliyor. Eşinin soyadını taşıyan belediye başkanımız Özlem hanım yaptığı başaralı belediyecilik çalışmalarıyla bizim gurur kaynağımızdır" dedi. CHP Kadın Kolları tarafından yapılan açıklama şöyle:

SOYADI SORUNU

"İnsanlık tarihinin önemli bir bölümünde siyasi, iktisadi ve toplumsal süreçler, yapılar kadını ötekileştirmiş. Hayatın bir çok alanında görülmez kılmış adeta yok saymıştır. Özellikle erkek karşısında ikincil olmak, erkeğe göre tanımlanmak kadının alın yazısı haline gelmiştir. Bu sorunlardan biri de evlenince kadının soyadını değiştirmesidir.

SOYADI MESELESİ

Günümüzde kadınların karşı karşıya kaldıkları aile içi şiddet, töre cinayetleri gibi çok daha ciddi yaşamsal öneme sahip sorunların yanında evlenmeden önceki soyadını kullanmak önemsiz gibi görünse de kadının birey olduğunun  ve hayatını biçimlendirmede tercih hakkının göstergesidir. Soyadı kişiyi diğer kişilerden  ayırmaya yarayan hukuki bir araç olarak kimliğinin ayrılmaz bir parçasıdır.” Kadın evlenince eşinin soyadını alır” diyen Türk Medeni Kanununda  2002 yılında yapılan düzenleme ile kadına eşinin soy adının önüne evlenmeden önceki soyadını kullanma hakkını da tanımıştır. Hatta kadınlar evliliğin bitmesi halinde bile görülen yarar üzerine eşinin soyadını taşıyabilir.

ÇERÇİOĞLU İLE GURUR DUYUYORUZ

Soyadı bireyin maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirmede önemli gibi görünmektedir ama kadının başarılı olmasının tek nedeni değildir. Tarihimiz, evlendikten sonra yasa gereği  eşinin soyadını alan, yaşamlarını bu soyadı ile sürdüren pek çok başarıya imza atmış gurur duyduğumuz kadınlarla doludur. Bu kadınlardan biri de T.C. Aydın Belediye Başkanı, büyükşehir belediye başkan adayımız Özlem Çerçioğlu’dur.

HAKARET ETTİĞİNİN FARKINDA MI?

Başarıyı gölgelemek, güneşi balçıkla sıvamak hevesine kapılan bir internet sitesi yazarı “kendi soyadını bile taşımayan” ifadesi  ile ne demek istemiştir. Acaba bu ifadeyi kullanırken başta kendi annesi ve eşi olmak üzere Sayın Hayrünisa Gül’e, Sayın Emine Erdoğan’a , hükümetin kadın bakanlarına, TBMM’deki evli kadın milletvekillerine de hakaret ettiğinin farkında mıdır? Evli olduğumuz eşlerimizin, babalarımızın soyadını aynı duygularla taşıdığımızı ifade ediyor, evli tüm kadınlara yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz."

chp-li-kadinlar-(1).jpg

chp-li-kadinlar-(2).jpg

chp-li-kadinlar-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum