CHP’li Kadınlardan ’Demokrasi Mitingi’ne Videolu Davet

CHP’li Kadınlardan ’Demokrasi Mitingi’ne Videolu Davet

15 Temmuz darbe girişimine karşı Taksim’de düzenlenen ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’nin ikincisi bu kez 4 Ağustos Perşembe günü İzmir’in Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak.

15 Temmuz darbe girişimine karşı Taksim’de düzenlenen ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’nin ikincisi bu kez 4 Ağustos Perşembe günü İzmir’in Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek miting için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, CHP’li kadınlar sosyal medya üzerinden bir video yayınlayarak tüm kadınları 4 Ağustos’ta Gündoğdu Meydanı’nda buluşmaya davet etti. Sosyal medya üzerinden paylaşılan videoda, aralarında CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da bulunduğu CHP’li kadınlar, ‘demokrasi için, özgürlük için haydi kadınlar Gündoğdu Meydanı’na’ diyerek tüm kadınları 4 Ağustos Perşembe günü saat 19.30’da gerçekleşecek mitinge çağırdı.

Kadınlardan kadınlara davet

Yapılan ortak davetle ilgili konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 15 Temmuz gecesinde Türkiye’nin felaketin kıyısından döndüğünü belirterek, yaşanan darbe kalkışmasına karşı demokrasiyi, laik hukuk devletini, özgürlükleri gündeme getirmek ve onlara sonuna kadar sahip çıkmak zorunda olduklarını söyledi. Kadınları gelecekleri ve özgürlükleri için 4 Ağustos Perşembe günü saat 19.30’da gerçekleşecek ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne davet eden Başkan Pekdaş, “Biz kadınlar özgür bireyi yaratmak için, hukuk için, adalet için sokaklara çıkalım, hep birlikte sesimizi yükseltelim. Bu çağrı, çocuklarımız için, onların geleceği, özgürlüğü ve yaşam hakları için kadınlardan kadınlara yapılmış bir davettir. 4 Ağustos Perşembe günü saat 19.30’da İzmir Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’nde hep birlikte olalım” dedi.

"Ne darbe ne dikta"

15 Temmuz’daki darbe girişiminin tüm Türkiye’de şok etkisi yarattığını dile getiren CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse de, yaşanan olaylardan en çok etkilenen kesimin kadınlar ve çocuklar olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne, siyasi partilerin parti bayraklarının yer almayacağını dile getiren Köse, “Kadın örgütü olarak tüm kadınları 4 Ağustos günü saat 19.30’da Gündoğdu Meydanı’nda buluşmaya davet ediyoruz. Ne darbe, ne dikta diyoruz” diye konuştu. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı da demokrasi, özgürlük ve tam bağımsızlık için diktaya ve darbeye ‘Hayır’ demek için alanda olacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.