CHP’li Köksal: “Yapılan zam ile memur maaşını harcaya harcaya bitiremez”

CHP’li Köksal: “Yapılan zam ile memur maaşını harcaya harcaya bitiremez”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, hükümet tarafından memura yapılan zam ile memurun ve emeklinin haklarının açıkça çalındığını kaydederek, "Yapılan zam ile me...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, hükümet tarafından memura yapılan zam ile memurun ve emeklinin haklarının açıkça çalındığını kaydederek, "Yapılan zam ile memur maaşını harcaya harcaya bitiremez" dedi.

Köksal, Emirdağ, Şuhut ve Çay ilçeleri ile bu ilçelere bağlı belde ve köylerde esnaf, vatandaş ve çiftçilerle bir araya geldi. Ankara’nın değil halkın milletvekili olduğunu kaydeden Köksal, "Seçildiğim günden itibaren Ankara’nın değil halkın vekili olmak için gayret gösterdim. Halkımızla iç içe olmak onların istek ve sorunlarını dinleyerek bu sorunların çözümü için takipçi olmak benim birinci görevim. Bu görevi yerine getirmek için gayret gösteriyorum. Bizleri seçerek bu göreve layık gören yurttaşlarımızın her zaman yanında olmaya onların sesi olmaya devam edeceğim" dedi.

AK Parti hükümetinin memura yaptığı zam ile işçiye, çiftçiye memura ve emekliye adeta ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye kalktığını dile getiren Köksal, "AK Parti konu yandaşı olunca emekliden memurdan işçiden çiftçiden esirgediğini yandaşlarına peşkeş çekmekten geri kalmıyor. AK Parti hükümeti tarafından memura 2018’in ilk 6 ayında yüzde 4 ikinci 6 ayında yüzde 3,5 yapılan zam ile memur maaşını harcaya harcaya bitiremez. Memura ve emekliye yapılan bu zam oranı ile ülke ekonomisindeki büyümeden kamu çalışanlarına ve emeklilere pay verilmediği açıkça görülmektedir. Yine unutulmaması gereken bir konuda Ülkemizdeki ekonomik büyümede kamu çalışanlarının ve emeklilerinde payı olduğudur. Türkiye ekonomisinde gerçekleşen büyümeden çalışan ve emeklilere pay verilmemiştir. Oysa ülke ekonomisinde gerçekleşen büyümede kamu çalışanları ve emeklilerinin de payı ve hakkı vardır. Memurun ve emeklinin hakları yandaşlara peşkeş çekiliyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.