CHP’li Tanal’ın iddiasına Salihli Cumhuriyet Başsavcılığından cevap

CHP’li Tanal’ın iddiasına Salihli Cumhuriyet Başsavcılığından cevap

Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Twitter hesabından paylaştığı ve ’skandal’ olarak nitelediği mahkeme kararında yer alan "Adli emane...

Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Twitter hesabından paylaştığı ve ’skandal’ olarak nitelediği mahkeme kararında yer alan "Adli emanetteki 960 gram esrar maddesinin sahibine iadesine" yönündeki ifadeyle ilgili olarak, "İlgili mevzuat gereği adli emanetlerinde tutulan uyuşturucular Yargıtay bozma ilamından sonra imha edilir" açıklaması yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Twitter hesabından Salihli 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin sanık Ali G. hakkında verdiği 29 Mart 2014 tarihli kararı paylaştı. Tanal’ın paylaştığı karara göre, mahkeme sanığın kullanmak için uyuşturucu madde satın almak suçlamasından beraat ettiği belirtilip, adli emanette tutulan uyuşturucu maddenin sahibine verilmesi yönünde karar verdiğini duyurmasının ardından konu ile ilgili olarak Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, “Bazı sosyal medya hesapları ile basın yayın kuruluşlarında, Salihli’de ele geçirilen bir miktar uyuşturucunun sahibine iade edildiği iddiaları üzerine, kamuoyunu doğru bilgilendirme adına açıklama yapılmasına gerek görülmüştür. Bahsi geçen 960 gram ağırlığındaki uyuşturucu madde, adliyemiz emanetinde tutulmaktadır. Dolayısıyla iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. İlgili mevzuat gereği adli emanetlerinde tutulan uyuşturucular Yargıtay bozma ilamından sonra imha edilir. Adliyemiz emanetinde tutulan ve bahsi geçen uyuşturucu maddelerde Yargıtay ilamının adliyemize ulaşmasından sonra imha edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.