CHP’li Tezcan Cumhurbaşkanını “Çetebaşı” İlan Etti

CHP’li Tezcan Cumhurbaşkanını “Çetebaşı” İlan Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partisinin il binasında AK Parti iktidarını topa tuttu. Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “çete başı” ilan etti.

AYDIN 24 HABER

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partisinin Aydın il binasında basın toplantısı düzenledi. 17-25 Aralık arasındaki haftayı yolsuzluk ve rüşvet haftası ilan ederek il binasına asılan pankartı indirmedikleri için Aydın örgütüne teşekkür eden Tezcan, AK Parti İktidarını yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üstünü kapatmakla suçlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “çete başı” ilan etti.

DEHŞETLE VE İBRETLE İZLEDİK

Eskiden hırsızlığın ayıp sayıldığını hatırlatan Tezcan, “Hırsızlık yapana polis, savcı kovalardı. Şimdi iş tersine döndü. Hırsızlık serbest oldu. Hırsızı kovalayanların, takibe alındığı, hırsızlığa kınayanların da hakim kararıyla yasaklar konulduğu bir Türkiye’de yaşıyoruz. Böyle bir ülke hukuk devleti olamaz. 17 - 25 Aralık’ta 87 milyar dolarlık bir yolsuzluk araştırması yapıldı. Devleti yönetenler başbakanın koruması altında bakanlar kirli ilişki içine girdiler. Ve bunlar dinleme kayıtları ve delillerle ortaya çıktı.  Biz de gece yarısı tapelerden paraların nasıl sıfırlanmaya çalışıldığını izledik dehşetle ve ibretle.. Ama ne yazık ki büyük bir yüzsüzlükle iktidarı ellinde bulunduranlar emniyette, savcılıkta mahkemelerde hızla bir operasyon yapıp hırsızları kovalayanlara karşı operasyon yaptılar. Hırsızlar, polisleri, hakimler savcıkları kovalamaya başladı” dedi.

ÇETEBAŞI 

17-25 Aralık’ı yolsuzluk ve rüşvet yolsuzluk haftası ilan ettiklerini tekrarlayan Tezcan, “ Aydın’da çiftçi para kazanamıyor. Tarım bitti, hayvancılık bitti, emekli bitti. Türkiye’de bir çete var. Bu çetenin başında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan var. Hükümet üyeleri var. Bakanlar var. Pankartını astığınız kara gözlüklü bakanlar var” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerine ağır eleştiride bulundu.

RÜŞVETİN BEDELİNİ HALK ÖDEDİ

Türkiye’nin İran’a yapacağı ihracatın 65 milyon dolar rüşvet karşılığında engellendiğini savunan Tezcan, “Hani diyorlar ya bu rüşvet ve yolsuzluklardan halk ne zarar gördü diye işte halkın zararı ortada. Bunlar olmasaydı çiftçimiz ürünlerini satacak bu 65 milyon dolar üreticimizin cebinde olacaktı” diyerek yolsuzluk ve rüşvet olayını halka zararını gözler önüne serdi.

HARAMZADELER KORKUYOR

“Bir bakanın oğlunun evinde 7 tane kasa neden çıkar? Bir banka genel müdürünün evlinde ayakkabı kutusunun içinde 3,5 milyon dolar neden çıkar?” sorusunu yönelten Tezcan, iktidarı eleinde bulunduranların haram düzenlerinin açığa çıkmasından korluklarından CHP’nin 17-25 Aralık arası haftayı yoksuzluk ve rüşvet haftası olarak kutlamasından rahatsız olduklarını öne sürdü.

MAHKEME KARAR VEREMEZ

CHP Aydın il binasına asılan ve mahkeme kararı ile indirilen pankart olayını değerlendiren Tezcan, “ 25 yıllık hukukçuyum. Mahkeme pankartın indirilmesine karar verebilir ama nasıl indirileceğine karar veremez. Burada CHP’li belediye ile CHP örgütü ile karşı karşılaya getirme planı var. Yaptıkları her şey hukuksuz.  Bu düzen böyle gitmeyecek. Hukuksuz karar veren savcı ve hakimler suç işlemiştir. Bunları HSYK’ya şikayet edeceğiz . Türkiye’nin değişik illerinde aynı durum yaşandı. Yargı bu iktidarın oyuncağı oldu. Ne yapanlarsa yapsınlar hırsızlara karşı mücadele eden CHP var” diyerek yolsuzluk ve rüşvet olaylarını unutturmayacaklarını vurguladı.

EN BÜYÜK TASARRUF

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tasarruf önlemleri kapsamında, Başbakanlık genelgesiyle kamu kurum ve kuruluşlarının plaket sunumunda bulunamayacakları konusuna değinen Tezcan, "Devlet iktidardaki haramzadelerden kurtulsun, bu devlet için en büyük tasarruf olur" ifadelerini kullandı.

Tezcan'ın düzenlediği basın toplantısında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, CHP Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Kemal Güneri de hazır bulundu.

chp’li-tezcan-cumhurbaskanini-“cete-basi”-ilan-etti.JPG

chp’li-tezcan-cumhurbaskanini-“cete-basi”-ilan-etti-001.JPG

chp’li-tezcan-cumhurbaskanini-“cete-basi”-ilan-etti-002.JPG

chp’li-tezcan-cumhurbaskanini-“cete-basi”-ilan-etti-003.JPG

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.