CHP’nin açmazları

Değerli okurlar CHP tam bir çıkmaza doğru gidiyor.

Günlerce süren sen git ben geleyim mücadelesi alabildiğine hızlı gidiyor. Bunu yaratanlar veya sebep olanlar bir gün tarih önünde ve CHP’ye gönül bağlayanlar karşısında mahcup olacaklardır.

Şurada yerel seçimlere çok az bir zaman kalmasına rağmen bunların derdi sen git ben geleyim. Kimsenin yerel seçimleri düşündüğü yok.

Varsayalım Muharrem İnce ve ekibi geldi diyelim. Onlarında Phyrrus savaşı gibi kazanır ama arkasında kimseyi bulamaz.

“Phyrrus MÖ 280’li yıllarda Epikür’e kralı olarak devrin en güçlü ordusu olan roma ordusuyla savaşıp bedeli korkunç bir zafer elde eden tarihi kişiliktir. Deyim de bu savaştan gelir.

Giriştiği savaşlarda topraklarını sürekli genişleten Epir kralı Pyrrhus son olarak M.Ö. 279 yılında Askalum Savaşı’nda Roma’ya karsı büyük bir zafer elde eder. Ancak bu zaferi elde ederken o kadar çok kayıp verir ki sonunda tahtı bırakmak zorunda kalır. İste bu nedenle nihai zararı görünürdeki kazancından büyük olan zaferlere Türkçe yazacak olursak "Pirus Zaferi" denir. Makam ve şan kazanmış ama ordusu yok olmuş.”

Kanımca Muharrem İnce’nin yanındakilerin düşüncesi aynı…

Be kardeşim sen Sayın Kılıçdaroğlu’nu beğenmiyorsan yerel seçimlerden sonra gereğini yap. Şimdi çaydan geçerken at değiştirmenin ne gereği var.

Bunun vebali sizin yakanızda olur.

 Parti meclis üyelerinden Gaye Usluer de şunları söylüyor.

‘Biz 18.00’de ayrıldık, 10 dakika sonra ‘Yeterli olmadığı’ açıklaması yapıldı. Ben bunu samimi görmüyorum. Eğer samimilerse bize niye açıklamadılar; eğer yok ellerinde bilgi yoksa neden böyle bir açıklama yaptılar. Şu anda genel merkezden yapılan açıklama ipe un sermektir. Biz 630 noter tasdikli imzanın 622’sini tekrar kayıt altına alarak teslim etti. 830 imza da teslim etsek hiçbir şey değişmeyecekti. Siyasi partiler yasasında salt çoğunluğun yüzde 20’sinin imzasıyla toplanır diyor; tüzük ise yüzde 50+1. Bu tüzük zaten baştanbaşa antidemokratiktir, demokrasi garabetidir.’

Parti içindeki muhaliflerin önde gelen isimlerinden Tanju Özcan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ‘Noterin “aslı gibidir” tasdikli resmi belgesini yok saymak suretiyle delegenin iradesini hiçe sayanları mühürsüz oyları geçerli sayanlarla ortaklaştıklarına üzülerek tanıklık ediyoruz. Hani Hak? Hani Hukuk Hani Adalet? Atatürk ün koltuğunda oturan Sn. Kılıçdaroğlu yaşanan bu rezalete derhal el koymalı ve son vermelidir’ dedi. Genel merkez de 630 imza yok diyor. Konuşursam yer yerinden oynar.”

Bazıları diyor ki:

“Bildiklerimi anlatırsam insan içine çıkamazsın.”

 “Konuşursam ülke sallanır.”

 “Beni konuşturmasınlar parti kapanır.”

Bu olumsuz duruma muharrem İnce’de katılıyor.

Bir gazeteye verdiği beyanatta diyor ki:

“Partide olanları anlatsam yöneticiler insan içine çıkamazlar. Bunları partiyi yıpratmak için söylemiyorum.

***

Konuşursam.

Konuşursam var ya.

Bir konuşursam…

Kendimi bildim bileli şu konuşursam var ya muhabbetine ifrit kesilirim.

Sayın İnce ne biliyorsan lütfen konuş, milleti zan altıda bırakma ne dedin bir mıh bir at kurtarır bir at bir yiğit kurtarır.

Hani YSK önünden ayrılmayacaktın Sayın Erdoğan’ı ilk sen tebrik ettin.

Bakın AKP gurup başkanı Bülent Akarcalı dün mecliste konuştu “Olmazsa CHP bir kayyum atayalım” dedi.  Ben olsam bu aşağılanmadan utanırım yerin dibine girerdim.

Görün partiyi ne duruma düşürdüğünüzü…

Ben Kılıçtaroğlu’nun yerinde olsam hem İnce’yi hem de Gaye Usluer’i partiden atarım. AKP’de böyle bir isyan olsa (Olmaz ama olduğunun varsayalım) hepsi kapı dışarı olur.

CHP özgürlük varmış herkes dilediğini söyler dilediğini yaparmış. Partiyi bitirdikten sonra batsın sizin demokratlığınız.

Tanıdığım kadarı ile AKP Aydın milletvekillerinin içinde en iyisi bence Mehmet Erdem’di halka yakın milletin içinde olan birisi idi ama bu sene listeye alınmadı.

Kimse ağzını açamadı, açamadı.

Bence de partide değişim şart ama bu yerel seçimlerden sonra yapılması gerekirken şimdi isyana varan ayağa kalkmanın yanlış olduğuna inanıyorum.

Sayın İnce’ye soruyorum kendi köyünde bile AKP seni ikiye katlamış köyünde ilk defa bir cumhurbaşkanı adayı olarak sana oy vermemişler. Ben sana oy verdim ama CHP adayı olduğun için. Kendi köyüne sahip olamayan kalkıp birisi CHP genel başkanı olamaz.

Senin CHP verdiğin zararı inan AKP vermemiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.