CHP’nin Zaferi, AK Parti ve MHP’nin Hezimeti

Pazar günü Türkiye’de milletvekilleri genel seçimi için seçmen, sandık başına gitti. Aydın’da da 2 bin 452 sandıktaki 752 bin 649 seçmenden 680 bin 955’i oy kullandı. Sandığa katılımın yüksek olduğu gözlemlenirken genel itibariyle yüzde 87 civarında oy kullanıldığı görüldü…

Aydın’ın en büyük ilçesi Efeler’de gün boyu seçimi izledim…

Önceki seçimlerde alışık olduğumuz seçim havası yoktu. Büyük bir sessizlik söz konusuydu. Her seçim döneminde okul bahçelerinde seçmeni etkilemeye dönük türlü çabalar harcayan parti görevlileri, bu kez sahada yoktu…

Ancak seçmenler oldukça duyarlıydı. Erken saatlerde yaşlı, hasta, engelli pek çok seçmen sandık başına gitti ve oy kullandı…

Ve beklenen saat gelip, oy verme işlemi bittikten sonra AK Parti ve MHP'liler büyük bir şaşkınlık yaşadı…

Ne AK Parti ne de MHP beklediğini alamadı… HDP yüzde 9,1 başarılı olsa da, seçimlerin tek galibi CHP oldu.

AK Parti belediye başkanlıklarını kazandığı Buharkent ve Kuyucak ilçelerinde 2’nci parti, Yenipazar ve Köşk’te birinci oldu.

MHP ise belediye başkanlıklarını kazandığı ilçelerin tümünde 3’üncü parti olurken, yerel seçimlerde iddialı durumda olduğu Didim’de HDP’den sonra ancak 4’üncü parti olabildi.

Tabii bunda pek çok etken olmakla birlikte en büyük etken AK Parti ve MHP’nin milletvekili aday listeleri oldu. Bu konuyu defalarca bu sütuna taşıyıp uyarılarımızı yaptık. Sonuç bir zamanlar sağın kalesi merhum Başbakan Adnan Menderes’in memleketinde iki sağ parti hüsrana uğradı.

Seçimlerin tek galibi CHP demiştik… Türkiye genelinde yüzde 25 oy oranıyla önceki seçimlerde aldığı oy oranının altında kalan CHP’yi Aydın’da birinci yapan en önemli aktör Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’dur.

4’üncü sıradan milletvekili seçilen Fatih Atay’dan daha fazla meydanlarda gördüğümüz Topuklu Efe, CHP’nin Aydın’daki başarısının en büyük mimarıdır.

Neticede sandıktan çıkan sonuca, halkın iradesine saygı duyuyoruz. Herkes de saygı duymalı…

Aydın’da alınan sonuç CHP’li yöneticiler açısından bir zafer, AK Parti ve MHP açısından da büyük bir hezimet olmakla birlikte herkesin oturup analizini çok doğru yapması gerekiyor…

CHP zafer sarhoşu olmamalı, seçmenin CHP’ye de verdiği mesaj doğru okunmalıdır. Aksi halde birincilik kalıcı olmayacaktır.

AK Parti ve MHP yöneticileri başarısızlığın üstünü örtmek yerine nerede yanlış yaptıklarını tartışmalı, tüm suç seçmene atılmamalıdır. Kendi partililerinden ‘şefkat tokadı’ yiyen AK Parti ve MHP seçim sonuçlarını doğru analiz etmelidir.

Ne diyelim, seçilen milletvekillerinin Aydın ve ülkemiz geleceği için faydalı olmasını bekliyoruz…

Seçimler ülkemize ve Aydınımıza hayırlı olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum