Çiftçiler Susuzlukla Mücadele Başlattı

Çiftçiler Susuzlukla Mücadele Başlattı

Kurak bir yaz mevsimi geçiren Aydınlı çiftçiler susuzlukla mücadele başlattı. Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Bağarası Mahallesi’nde yaşayan 18 yaşındaki Emre Dinç, gerçek bir doğa dostu olarak tatilini ve derslerden arta kalan zamanını ağaçlara adadı.

- Kurak bir yaz mevsimi geçiren Aydınlı çiftçiler susuzlukla mücadele başlattı. Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Bağarası Mahallesi’nde yaşayan 18 yaşındaki Emre Dinç, gerçek bir doğa dostu olarak tatilini ve derslerden arta kalan zamanını ağaçlara adadı.

Lisede okuduğunu ve ziraat mühendisi olmak istediğini belirten Emre Dinç, bu yıl yağışların yetersiz olması nedeniyle dağlık alanlardaki sulama imkanı olmayan arazilerdeki ağaçların sıkıntılı bir dönem geçirdiğini belirterek yeni diktiği ağaçların kurumaması için yaz sezonu boyunca tatilini ağaçlarına ayırdığını belirtti. Babasına ait kamyonet ile derlerden doldurduğu bidonları dağa taşıyıp dağdaki ağaçlarını sulayarak yetiştirmeye çalışan Emre Dinç, gerçek TEMA’cı ve çevreciliği kendisinin yaptığını söyledi.

Günümüzde bazı kavramların sadece sözde kaldığını ve ağaç için yürüyüş yapan pek çok kişinin bir ağaç bile yetiştirdiğine inanmadığını belirten Emre Dinç, “Bizler sessiz sedasız TEMA’cıyız, çevreciyiz. Eylem yapmayız. Yürüyüş nedir bilmeyiz ama, doğal nedenlerden dolayı bile ağaçların kurumasını önlemek için böyle bidon bidon su taşıyıp hem doğaya hem de ekonomiye katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

ÇİFTÇİLER SUSUZLUKLA MÜCADELE BAŞLATTI

ÇİFTÇİLER SUSUZLUKLA MÜCADELE BAŞLATTI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.