Çiftleri Boşanmaya Götüren 12 Önemli Neden

Çiftleri Boşanmaya Götüren 12 Önemli Neden

Mutluluk hayalleriyle hayatlarını birleştiren çiftlerin, boşanma kararı almalarındaki en önemli 12 neden...

Maddi problemler, erken yaşta yapılan evlilikler, ihanet... Boşanmanın en sık duyulan nedenlerden yalnızca birkaçı. 

Psikolog Çisem Doğanlaroğlu, çiftleri boşanmaya sürükleyen nedenleri şöyle sıraladı:

Maddi problemler:  Eşlerin birlikte aşamadığı maddi problemler, zamanla huzur ve sevgi ortamının bozulmasına sebep oluyor. Ödenemeyen borçlar gibi aşırı tüketim de boşanma nedeni.

İhanet: Eşlerden birinin diğerine ihanet etmesi, telafisi mümkün olmayan bir hata olarak ilişkinin tarihine geçiyor ve boşanma kararı için gerekli zemini hazırlıyor.

Yalan: Yalan ilişkinin temelini sarsıyor ve ilişkide paranoyalar, güvensizlikler baş gösteriyor. Dürüst ve açık sözlü olmak, kısa süreliğine problemlere sebep olsa da yalan söylemenin geriye dönük telafisi çok zordur.

Cinsel problemler: Eşlerden birinin cinsel ilgisizliği, eşinin cinsel ihtiyaçlarını karşılayamaması, gerekli tedaviyi reddetmesi evliliği boşanmaya kadar götürebiliyor.

Çocuk sahibi olamama: Çocuk sahibi olmanın evliliğin ön koşulu haline gelmesi, tıbbi tedavileri araştırmadan yaşanılan yetersizlik duygusu boşanma sebepleri arasında...

Genç yaşta evlenme: Evlilik kriterlerinin ve kişilik yapılarının oluşmadığı genç yaşlarda yapılan evlilikler, yıllar sonra pişmanlık sebebi olabiliyor. Unutulmamalıdır ki reşit olmak evlilik kararı almak için yeterli bir faktör değildir.

Şiddet: Duygusal ve fiziksel şiddetin varlığı, evliliğin bitmesi için yeterli bir sebep. Şiddete maruz kalan bireyin yakınları ise evliliğin bitirilmesi konusunda gerekli desteği vermeliler.

Yoğun iş temposu: Yoğun iş temposu nedeni ile birbirlerine kaliteli zaman ayıramayan çiftler boşanmayı tercih edebiliyor.

Kültürel faktörler: Farklı kültürel yapıda büyümüş 2 insan evliliklerini sürdüremeyebiliyor. Beslenme alışkanlıklarından aile içi bireylerle kurulan iletişim şekline kadar kültürel her öğe evliliğe renk katabileceği gibi evliliği kabusa da çevirebiliyor.

javascript:void(0)

Çevre baskısı: Eşlerin sosyal çevresinin evliliğe bakış açıları, evlilik deneyimleri, abartılı mutluluk gösterileri vr olumsuz yorumları bazı evlilikleri bitirme noktasına kadar getirebiliyor.

Ruhsal problemler: Patolojik boyutta değerlendirilebilecek ruhsal problemler (Alkol-madde bağımlılığı, yatılı tedavi gerektirecek akıl hastalıkları) boşanma sebeplerinden...

Sorumsuzluk: Eşlerden birinin sorumsuz, keyfi, bencil şekilde nitelendirilebilecek davranışları (çocukların okul sorumluluğunun tek bir kişiye yüklenmesi, evde iş bölümünün olmaması vb.) boşanma öncesi depremlere neden oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.