Çine Gökbel Barajı’nda Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Çine Gökbel Barajı’nda Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Aydın’da inşa edilen Çine Gökbel Barajı’nda çalışmaların hızla devam ettiğini kaydederek “Aydın, Ba...

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Aydın’da inşa edilen Çine Gökbel Barajı’nda çalışmaların hızla devam ettiğini kaydederek “Aydın, Bakanlık olarak en çok yatırım yaptığımız illerin başında geliyor. Bu güzel şehrimize bir baraj daha kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, tarafından 27 Nisan 2013 tarihinde temeli atılan Gökbel Barajı Aydın ili Çine ilçesinin 9 km güneyinde Çine Çayı üzerinde bulunuyor. Gökbel Barajı’nda 17 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilen derivasyon çalışmalarıyla baraj inşaatında önemli bir eşikte aşıldı. Ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu tipinde inşa edilecek olan barajın gövde yüksekliği temelden 61 metre olacak. Barajın gövde dolgu çalışmaları ise hızla devam ediyor. Ayrıca, sulama ve enerji maksatlı bir proje olan Gökbel Barajı 13 milyon m3 depolama hacmine sahip bulunuyor.

BARAJDA FİZİKİ GERÇEKLEŞME YÜZDE 50’YE ULAŞTI

Aydın’a yatırımların hızla devam ettiğini kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Çine Adnan Menderes Barajı, İkizdere Barajı, Karacasu Barajı, Karpuzlu Ovası Sulaması, Aydın Ovası Sulaması gibi dev tesisleri tamamladığımız Aydın’a bir baraj daha kazandırıyoruz. Baraj inşaatında şu an itibariyle yüzde 50 fiziki gerçekleşme sağlandı” ifadelerini kullandı.

GÖKBEL BARAJI İLE ÇİNE TOPRAKLARI MODERN SULAMA SİSTEMİNE KAVUŞACAK

Gökbel Barajı’nın devreye girmesiyle Çine Ovası’nda 64 bin 650 dekar ve Koçarlı Bağarası’nda 146 bin 40 dekar olmak üzere toplam 210 bin 690 dekar arazi modern sulama suyuna kavuşacak.

Ayrıca, baraj ile yılda 24 milyon 540 bin kilowattsaat enerji üretilecek. 50 milyon TL yatırım bedelli projenin tamamlanmasıyla ekonomiye yıllık 184 milyon TL katkı ve 1.870 kişilik istihdam artışı sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.