Çineli Öğrencilere Yaşam Eğitimi Verildi

Çineli Öğrencilere Yaşam Eğitimi Verildi

Aydın’ın Çine ilçesinde öğrencilere Fiziksel Aktivite ve Hareketli Yaşam eğitimi verildi.Çine Mehmet Emin ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Namık Kemal Ortaokulu’nda bulunan öğrencilere Çine To...

Aydın’ın Çine ilçesinde öğrencilere Fiziksel Aktivite ve Hareketli Yaşam eğitimi verildi.

Çine Mehmet Emin ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Namık Kemal Ortaokulu’nda bulunan öğrencilere Çine Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli ebe Nuray Özbek tarafından verilen eğitimlerde öğrenciler obezite başta olmak üzere bir çok konuda uyarıldı.

Eğitimlerde sağlıklı yaşamın önemine değinen Özbek, "Fiziksel aktivite günlük yaşam içerisinde kas ve eklemlerimizi kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen aktivitelerdir. Fiziksel aktivite sadece egzersiz ve spor değil, ev işleri gibi günlük aktiviteleride içermektedir. Küçük yaşlardan itibaren düzenli aktivite alışkanlığı kazandırmak, egzersizi günlük yaşamın bir parçası haline getirmek ve en azından günlük bedensel aktivitelerini arttırmak ileride karşılaşacakları sağlık sorunlarının azalmasında oldukça önemlidir. Fiziksel aktiviteler yaşam uzatır, kendine güven duygusunu, koordinasyon ve dikkat yeteğini geliştirir, ruh sağlığımızı olumlu yönde etkiler, vücudun anatomik duruşunu düzeltir, stres ve gerilimin azalmasına yardımcı olur, genç bir görünüm sağlar, enerji harcanmasını arttırarak ağırlı kontrolünde yardımcı olur" diye konuşarak fiziksel aktivite ve hareketli yaşam için günlük hayatta yapılması gerekenleri öğrencilerle paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.