Çıray: Kurulacak Koalisyon Sadece Işidle Değil PKK İle De Mücadele Etmelidir

Çıray: "Kurulacak Koalisyon Sadece Işid'le Değil PKK İle De Mücadele Etmelidir"

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir grup PKK'lı taraftarın Atatürk heykelini benzin dökerek yakmasına CHP'den sert tepki geldi.

- Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir grup PKK'lı taraftarın Atatürk heykelini benzin dökerek yakmasına CHP'den sert tepki geldi.

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, “Suriye ve Irak topraklarında kutsal mekânları, mezarları ve tarihi yapıları yıkan IŞİD ile Atatürk heykellerini benzin dökerek yakan PKK aynı soysuz zihin yapısının ürünüdür” dedi.

Çıray, Batılıları sadece IŞİD’le değil PKK ile de ortak mücadeleye davet etti. Yazılı bir açıklama yapan CHP’li Çıray, şu görüşleri ifade etti:

“Ne hazindir ki, Türk milletinin en büyük değeri olan Atatürk’ün heykeline dönük bu çirkin saldırı, medyada adeta vakay-ı âdiyeden bir haber olarak değerlendirilebiliyor ve hükümetin kılı kıpırdamıyor. Atatürk heykellerine dönük bu saldırılar bir ilk değildir. Cizre’de yaşanan bu elim olay, 12 yıldan fazla sürdürülen terörizme taviz veren ayrıştırıcı politikaların Türkiye’yi ne hale getirdiğinin ibretlik bir resmidir."

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, anayasal olarak bu ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin devleti olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Birileri bunun böyle olmadığını iddia edip, siyasal ayrımcılıkla bin yıllık kardeşliğimize zarar vermek için vandalizm uygulayıp değerlerimizi tahrip etmeye çalışsa da bu böyledir. Atatürk heykelini gözleri dönercesine yıkmaya çalışmakla kalmayıp, benzin dökerek yakan PKK’lılar IŞİD’le aynı kafa yapısında olan vandallardır. Hiç kimse bu vandalların aynı IŞİD gibi bebekleri, kadınları ve yaşlıları katlettiğini unutmadı. Kurucu ve kurtarıcımızın başta olmak üzere bütün değerlerimize saldıran bu eli kanlı teröristlerle müzakere ederek onları şımartanlar da PKK’nın suç ortağıdır.”

Atatürk’ün Türk milletinin tüm unsurları ile Kurtuluş Savaşı’nı yaptıklarını söyleyen Çıray, sözlerine şöyle devam etti:

“Birinci Dünya Savaşı’nda ülkemizi bağımsızlığa eriştirip hepimizi aynı vatanın ortak sahibi yapan Atatürk’e dönük bu saldırıyı yapanların kime ve neye hizmet ettikleri açıktır. Diyarbakır’da askeri tesise girerek gönderden Türk bayrağını indirme cüretini gösterebilen; Van’da Atatürk heykelini iple çekerek yıkmaya çalışanlar, aslında ucu başkalarının elinde olan o iple ülkemizdeki kardeşlik duygularını koparan hainler sürüsünün elemanlarıdır.”

IŞİD’lilerle PKK terör örgütü arasında paralelliğe dikkat çeken CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Batılıları sadece IŞİD’le değil, PKK ile de ortak mücadeleye davet etti ve onlara şu soruları sordu:

“Başta IŞİD olmak üzere hiçbir terör örgütü ile müzakere edilemeyeceğini söyleyenler, neden Türkiye’yi PKK ile müzakereye zorluyorlar? Bebek katillerini ne zamandan beri meşru siyasi organ olarak görüyorlar? Bizi vahşi terör örgütü ile koalisyona zorlayanlar neden PKK’ya yapılan sınır ötesi operasyonlarımızı engellediler? AKP hükümetine ve bizi terörle ortak mücadeleye davet eden müttefiklerimize sesleniyorum: Kurulacak uluslararası koalisyon sadece IŞİD’le değil Güneydoğulu yurttaşlarımızı tutsak eden PKK terör örgütü ile de mücadele etmelidir.”

ÇIRAY:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.