Çocuklara en anlamlı 23 Nisan hediyesi

Çocuklara en anlamlı 23 Nisan hediyesi

Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen ve Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin’in "Onur Yazarı" olduğu 4’üncü Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde düze...

Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen ve Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin’in "Onur Yazarı" olduğu 4’üncü Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Beykoz sahilinde Beykoz Belediyesi Halk Oyunları Folklor Ekibi’nin gösterisiyle başlayan açılışa, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Adem Sefer, Beykoz Müftüsü Ali Efe, Basın Yayın Meslek Birliği Başkanı Emrah Kısakürek, yazar Mustafa Ruhi Şirin, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri, ilçe sakinleri ve çocuklar katıldı.

Bu yıl "Bir Hayalin Olsun" temasıyla düzenlenen fuarda 80 yayınevi ve 100 çocuk kitabı yazarı okurlarla buluşacak. Alanda hafta boyunca masal saatleri, kukla gösterileri, kitap ödüllü yarışmalar, meslek tiyatroları olmak üzere 150 etkinlik ve söyleşi yer alacak. Tarih boyunca keşif ve icatlarıyla insanlığa katkıda bulunan önemli şahsiyetler tiyatral etkinliklerle canlandırılacak.

"İnşallah fuarımız Türkiye çapında yaygın hale gelir"

Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek, Beykoz halkının, çocuklarının daha iyi yetişmesi için elinden geleni yaptığı belirterek, "Bu sene 4’üncüsünü düzenlediğimiz Çocuk Kitapları Fuarı’nı geçen sene de düzenlemiştik .Bu sene de aynı katılım ve heyecanı bekliyorduk. Bu etkinliğe hem yayınevlerin ilgi göstermesi, 100’e yakın yazarımızın olması, çok güzel bir mekanımızın olması ulaşımı kolay olması önemli. İnşallah fuarımız Türkiye çapında yaygın hale gelir. Çocuklarımız için büyük bir zenginlik olacağını düşünüyorum. Bu seneki fuarımızın teması "Bir hayalin olsun” diyerek başladık. Çocuklarımızın buradan bir hayal sahip olmalarının belki bir yazarlık hayal edecekler belki bir astronot olmak isteyecekler, belki bir mimar olmayı düşünecekler. Bir Mimar Sinan olmak isteyecekler. Bütün bu heyecanla buradan gitmelerini temenni ediyorum. Beykoz’a ve tüm Türkiye’ye bu fuarın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kitap fuarlarını desteklediğini ifade eden İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, "Ülkemizde tek çocuk kitapları fuarı bu açıdan önemli. Bu sene 4’üncüsü gerçekleşmiş olması bir ümit vadediyor çünkü bu sürekliliğin işaret ediyor. Benim temennim bunun bütün Türkiye’ye örnek olması. Hem İstanbul’umuzun hem ülkemizin çeşitli il ve ilçelerine bunların yaygınlaşmış olmasıdır”dedi.

"Çocuk temalı tek fuar budur"

Fuarın "Onur Yazarı" Mustafa Ruhi Şirin ise yaptığı konuşmada, "Bu programlarda ne zaman çocuklar ön sırada oturursa bizim o zaman umudumuz olur. Bu ülkenin çocukları ne zaman horon oynar gibi okuma konusunda yol alırlarsa biz o zaman okuma alışkanlığı konusunu çözmüş olacağız. Çocuk Vakfı’nın kayıtlarında olan şu anda 83 fuar düzenleniyor ama çocuk temalı olan tek fuar budur. Emeği geçenleri kutluyorum. Geçen yıl 30 bin ziyaretçi gelmiş, bu yıl daha fazla katılımı diliyorum. Çocuğa verdiğiniz değeri hayatın her alanında göstermeliyiz. ’Çocuklarınıza öpücüğe varıncaya kadar eşit davranınız.’ Hadis-i Şerif’indeki gibi, biz bugün kitaba erişen çocuklarımızla karşılaşacağız” dedi.

Açılışın ardından Başkan Çelikbilek ve beraberindeki heyet, fuarı gezdi. Fuara anne ve babalarıyla gelen çocuklar ise kitapları ilgiyle inceledi.

Beykoz 4’ünü Çocuk Kitapları Fuarı, 29 Nisan’a kadar her gün 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.