“Çocuklarımızın aklını şekillendiren teknolojilere göre öğrenme alanlarını değiştirip, şekillendireceğiz”

“Çocuklarımızın aklını şekillendiren teknolojilere göre öğrenme alanlarını değiştirip, şekillendireceğiz”

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Kuzey Kıbrıs’ta eğitim sektöründe, ‘farkındalılık’ kavramının, tüm kurumlar tarafından koşulsuz kullanıldığı...

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Kuzey Kıbrıs’ta eğitim sektöründe, ‘farkındalılık’ kavramının, tüm kurumlar tarafından koşulsuz kullanıldığını, GAÜ’nün ise; farkındalılık kavramının ‘farklılık’ olmadan, yüksek eğitimde gereken kalite paydasına eklenemeyeceğini öngördüğünü dile getirdi.

Katıldığı bir TV programında kendisine yöneltilen bir soruyu yanıtlarken; Girne Amerikan Üniversitesi’nin 30.uncu yılından, 50.inci yılına uzanacak perspektifinin ‘nasıl olacağını’ anlatan Akpınar; “Hayalperest yeni nesillerin matematik, fen ve mühendislik bilimlerine karşı iştahı artıyor. Bugünün çocukları, yarının mucitleri olacak bu yeni kuşağın; kullanacakları sınıfları hazırlamak için bugün erken midir? GAÜ, bu soruya net cevap veriyor: Çocuklarımızın aklını şekillendiren teknolojiler neye benzeyecek ise, ‘Öğrenme Alanlarını’ da buna göre tamamen değiştirip, şekillendireceğiz.” şeklinde konuştu.

Kurucu Rektör Akpınar, Girne Amerikan Üniversitesi bünyesindeki ‘Okullar Grubu’ nda; Teknolojinin sınıfları nasıl değiştireceği konusunda da “Her öğrenciye bir dizüstü bilgisayar gibi basit fikirlerden söz edilmeyen, öğrencinin nefes alışverişini, yüz ifadelerini ve hatta yazı yazma hızını ölçebilen; bu sayede öğrencilerin derslere veya eğitim ortamına nasıl tepki verdiğini öğretmene bildirebilen bir biyometrik teknolojileri ile ilgili olarak artık, fikir atölyelerinde tartışmalar yapılabiliyor. Gözümüzün gerçek dünyada gördüğü şeylerin üzerine; bilgi veya resim ekleyen, birer ekran görevi görmesini sağlayan, artırılmış gerçeklik gözlüklerinin sınıflarda kullanılması, hatta artırılmış gerçeklik gözlükleri sayesinde, her öğrencinin, ders anlatan öğretmeni video olarak da karşısında da görebildiği gerçeklikler;50’inci yıl perspektifimize bir giriş olarak değerlendirilmelidir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.