Çok Manşet Olacaksınız, Çok!

Bir süredir yolsuzluk, vurgun, ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma iddialarıyla ilgili gündeme gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu net açıklama yapmak yerine belediye bütçesinden beslediği müptezelleri eliyle bizlere aba altından sopa gösteriyor.

Nasıl mı?

Belediyenin kiraladığı araçlarla, adım adım takip ediliyoruz. Oturduğumuz mekanlarda hatta yolda yürürken fotoğrafımız çekilerek haber yaptırılıyor. Sonra AYBA çalışanlarına “Başkanımıza destek için paylaşalım” mesajı iletiliyor. Çalışanlar işten atılma korkusuyla, pek çoğu da yazılanların içeriğine inanmadığı halde sosyal medyada paylaşmak zorunda kalıyor.

Oysa biz ülkede olduğu gibi Aydın’da da temiz siyaset yapılmasını, yetki verilen yönetimlerin saydam olmasını istiyoruz. Kimseye kinimiz, garazımız olmadığı gibi alıp veremediğimiz de yok! Yaşadığımız kentin geleceği için Aydın’a çöreklenen devşirme ekiple mücadele ediyor, bu nedenle aylardır konuyu gündemde tutuyoruz.

Aylar önce Özlem Çerçioğlu’na, belediyeye kara basan gibi çöreklenen bu devşirme ekip için “size zarar verecek” demiştim. Bugün gelinen noktada bu devşirme ekibin marifetleri gerek tarafımıza ve gerekse ulusal medyaya ulaşan bazı dosya ve belgeler ile çarşaf çarşaf manşet oluyor.

Sermayesinin tamamının belediyeye ait olan AYBEL’de vurgun söz konusu. Bu konuda çalışanların itirafları var. Ama Özlem Çerçioğlu yaşanan otopark vurgunu gazetelerde yayınlandığında, “iftira” dedi. Sonra, “Mutemet cari hesap” diyerek saçmaladı. Gözaltılar yapıldığında, “tanımıyorum” diyerek başka bir gafa imza attı. Daha sonra “yanlış yapan olabilir” diyerek panikledi. En sonunda bir sustu, pir sustu!

Evet Özlem  Çerçioğlu’nun ağzını bıçak açmıyor. “Tanımıyorum” dediği Uğur Saydar’ın kasasından belediyenin tomar tomar paraları çıktı. İfadesinde “AYBEL’in hesabına yatırmayı unuttum” dedi.. “Biz de belediyenin paralarının Uğur Saydar’ın kasasında ne işi var?” Acaba “Yatırmayı unuttuğu başka paralar var mı?” dedik, tek kelime açıklama yok!

Sahte fişlerle otopark ücreti toplandı, tek kelime açıklama yok!

Meclis kararına göre alınmaması gerekirken, saat 20.00’dan sonra otopark gelirini “paralel AYBEL” topladı, tek kelime açıklama yok!

Özlem Çerçioğlu malum konularla ilgili daha net bir açıklama yapmak yerine, kendisini suçlayıcı ve töhmet altında bırakan bir hal içine girdi. Vurgun iddialarını cevaplarken “Tanımıyorum”, “mutemetlik cari hesabı”, “yanlış yapan olabilir” gibi cümleler sarfetmesi “yolsuzluğun üstünü örtme girişimi” olarak yorumlandı. Neticede belediyeyle ilgili gündeme gelen yolsuzluk ve diğer konularla alakalı iddialar karşısında Özlem Çerçioğlu hep susmayı tercih etti. Bu kabullenip, geçiştirmektir.

Çerçiğlu’na, “bu ekibin yaptıklarından zarar göreceksiniz” demiştim ama beni dinlemedi. Devşirme ekibin verdiği zarar ortada. Bu ekipten eski genel sekreter Önder Yeğen, ihalelerle ilgili olarak, “başkanımız anlaştı” deyip ihale tarihinden aylar önce işin verileceği firmanın belli olduğunu ifade etti. Buradan anlaşılıyor ki, otopark dosyasına başka vurgun dosyaları da eklenecek. Yani çok manşet olacaklar, çok!

Bilinmelidir ki bu durum hem Çerçioğlu’na hem de Aydın’a da çok büyük zarar veriyor.15 yaşındaki bir çocuğun telefon hırsızlığı nedeniyle 6 aydır cezaevinde tutulduğu Aydın’da belediyenin paraları “AYBEL’le ilgisi yok” dedikleri bir şahsın kasasından çıkıyor elini kolunu sallayarak geziyor.

Şirketin parasını koruyamayan (!), şirketi doğru dürüst yönetemeyen genel müdür hala görevinin başında oturmaya devam ediyor, Çerçioğlu hesap sormuyor, soramıyor.

Tam bu noktada Çerçioğlu’na soruyu patlatalım:

Aile şirketi gibi yönetilen ve vurgun iddialarının yer aldığı AYBEL’in genel müdürü Muharrem Şanlı’yı neden görevden almıyorsunuz?  Lütfen açıklayın!

Son söz:

Bizim kimseye veremeyeceğimiz bir hesabımız yoktur. Hayatımız boyunca yaptıklarımızın hep arkasında durduk, arkasındayız. Bizlere verilmeye çalışılan “sizi adım adım takip ediyoruz, dikkat edin” mesajına rağmen, bize ulaşan her belgeyi kamuoyuna açıklamaya devam edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum