Çöp Yüzünden Hamile Kadına Kıydı

Çöp Yüzünden Hamile Kadına Kıydı

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, evlerinin önüne bıraktıkları çöp ve hurda tahtalar yüzünden tartıştığı komşuları M.K. tarafından tabancayla vurularak öldürülen 5.5 aylık hamile Duygu Karaca'nın cenazesi yakınları tarafından teslim alındı.

- İzmir'in Bayraklı ilçesinde, evlerinin önüne bıraktıkları çöp ve hurda tahtalar yüzünden tartıştığı komşuları M.K. tarafından tabancayla vurularak öldürülen 5.5 aylık hamile Duygu Karaca'nın cenazesi yakınları tarafından teslim alındı.

Duygu Karaca'nın, olayın ardından acı hayatı ortaya çıktı. Babalarının yıllar önce terk ettiği aile yıkık dökük bir evde yaşamaya başladı. Duygu'nun, annesi ve 6 kardeşinin geçimini sağlamak için hurdacılık yaptığı, olay sırasında da M.K.’nin kurşunlarının hedefi kardeşi Ümitcan Karaca olmasına rağmen önüne atlayarak kendisini siper ettiği anlaşıldı. Duygu'nun bir süre birlikte yaşadığı Mehmet Çetin ile evlenecekleri de yakınlarınca ifade edildi.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Ailenin daha önce de, oturdukları tek katlı evin yanındaki dört katlı binada kalan İZSU emeklisi 61 yaşındaki M.K. ile çöp sebebiyle tartıştıkları belirlendi. Olay günü M.K., komşularını bahçeye bıraktıkları hurda yığınları ve ısınmak için kullandıkları tahta parçalarının kendi evine rutubet yaptığı gerekçesiyle tekrar uyardı. Bunun üzerine anne Filiz Karaca, çocukları ile beraber tahta parçalarını, duvar kenarından alıp bahçenin ortasına taşıdı. Ancak M.K., çevreden olayı görenlere göre hakaret etmeye başladı. Bunun üzerine, Duygu Karaca’nın annesi Filiz Karaca ve çocuklarıyla, M.K. arasında tartışma büyüdü. Tartışmanın büyümesi üzerine aşağı inen M.K da Filiz Karaca’yı darp etmeye başladı. Annesinin gözleri önünde darp edildiğini görünce çılgına dönen Ümitcan Karaca, elindeki satırla M.K.’ye saldırmaya kalkıştı. Çevreden araya girenlerin olaya müdahale etmesiyle eve çıkan M.K., bu kez ruhsatsız tabancasıyla aşağı indi. Öfkeli adam, edinilen bilgiye göre kendisine saldırmaya kalkışan Ümitcan Karaca’yı hedef alarak silahını ateşledi. Ancak, olay sırasında bahçede bulunan Duygu Karaca, kendisini kardeşine siper etti. Ağır yaralanan Duygu Karaca, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesiyle Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Talihsiz kadın, hastanede hayatını kaybetti.

Duygu Karaca’nın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından teslim alındı. Yaşananlara şahit olanlar olayın şokunu üzerlerinden atamadı. Ümitcan Karaca, cinayete neden olan tahta kasaları göstererek şunları söyledi: "Komşumuzla sürekli tartışıyorduk. Annem dün o eşyaları oradan aldı. Yine de küfürler ederek annemin üzerine yürüdü. Ardından yumruk attı, annem yere düştü. Ben de sinirlenince araya girdim, satırla saldırmak istedim. Sonra da o evine gidip tabancasını getirerek aslında beni öldürmek isterken ablamı vurdu."

Görgü tanıklarından Turgut Hasadiş ise, ailenin yıllardır yardıma muhtaç olduğunu söyledi, cinayeti işleyen M.K.’nin ise zaman zaman komşularıyla sorunlar yaşadığını belirtti.

Olayın ardından gözaltına alınan katil zanlısı M.K., adliyeye sevk edildi.

ÇÖP YÜZÜNDEN HAMİLE KADINA KIYDI

ÇÖP YÜZÜNDEN HAMİLE KADINA KIYDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.