Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş:

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş:

İzmir’de konuşan Cumhurbaşkanı adayı Selehattin Demirtaş, “Kürt, Türk, Ermeni, Zazayız, Alevi’yiz. Bize tek dil tek millet olmayı dayatanların da sanmayın yaptıkları fedakarlık, vatanseverliktir. Dillerimizin ayrı milletlerimizin, inançlarımızın ayrı olma

- İzmir’de konuşan Cumhurbaşkanı adayı Selehattin Demirtaş, “Kürt, Türk, Ermeni, Zazayız, Alevi’yiz. Bize tek dil tek millet olmayı dayatanların da sanmayın yaptıkları fedakarlık, vatanseverliktir. Dillerimizin ayrı milletlerimizin, inançlarımızın ayrı olması bölüneceğizmi anlamına gelmez. Nar gibi olacağız. Kabuğumuz bir, içini açtığında bin tane olcağız. Türkiye ancak böyle olursa tadı güzel olur” dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, İzmir’de düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Vatandaşlarla bir araya gelen Demirtaş, “Söylediklerimin hepsini ‘Ben yaparım’ demiyorum. Ben seçilirsem demek ki siz zaten el ele vermişsinizdir. Benim kazanmam demem zaten sizin kazanmış olmanız demektir. Ama diğer iki adaydan hangi ikisi kazanırsa siz kazanmış olmayacaksınız. Kendi saltanatını kurmaya çalışacaklar” dedi. Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler ezilen emekçiler, biz artık yeni bir yaşamı yaratmaya karar vermişsek bunu kimse durdurmaz. Türkiye’de herkes artık bu kavganın bitmesini istiyor. Sorunlarımızın çözümü kavgasız çözülsün istiyor. Kimse alışeriş yaptığı bakkal Alevi mi Kürt mü Türk mü sorgulansın istemiyor. Kimse kimliğini sorgulanmasın istiyor. Bıktık artık bunlardan. Kürt, Türk, Ermeni, Zazayız, Alevi’yiz. Bize tek dil tek millet olmayı dayatanların da sanmayın yaptıkları fedakarlık, vatanseverliktir. Dillerimizin ayrı milletlerimizin, inançlarımızın ayrı olması bölüneceğizmi anlamına gelmez. Nar gibi olacağız. Kabuğumuz bir, içini açtığında bin tane olacağız. Türkiye ancak böyle olursa tadı güzel olur. İlla Türk Sunni olacaksın dersek asıl bölücük o zaman olur” diye konuştu.

“TÜRK’SÜZ YENİ YAŞAM OLMAZSA KÜRT’SÜZ NASIL OLUR?”

Toplumun tüm kesimlerine seslenen Demirtaş, herkesin kendi adayının etrafında birleşmesi gerektiğini, ötekileştirene karşı gerçek bir çiçek bahçesi oluşturmaları gerektiğini ifade etti. Sunni ve Alevi’yi karşı karşıya getimeye çalıştıkça Sunniler olarak Alevi’ye daha çok sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Demirtaş, “Alevi’ye biz sarılalım biz onlarla çay içelim. O kime hakaret ediyorsa biz onun elinden tutalım. ‘O düşmandır’ dediyse biz ona dost olalım. Düşman dediği ezilendir aslında. Alnının teriyle geçinmeye çalışandır. Yeni yaşamı kuracaksan Türk’süz yeni yaşam olmazsa Kürt’süz nasıl olur. Ermeni’ye kardeşim deme cesaretini gösteremeyeceksek biz iktidara geldiğimizde geri kalanlara düşman diyeceksen buna nasıl yeni yaşam diyeceğiz. Devletin başı olmak için değil, halkın başkanı olmak için halkın horlandığı yerde halkın yanında olan birine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ADAYI SELAHATTİN DEMİRTAŞ:

CUMHURBAŞKANI ADAYI SELAHATTİN DEMİRTAŞ:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.