Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında FETÖ itirafçıları dinlenecek

Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında FETÖ itirafçıları dinlenecek

15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik düzenlenen suikast girişimiyle ilgili davaya, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkeme...

15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik düzenlenen suikast girişimiyle ilgili davaya, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından devam ediliyor. Tanıkların dinlendiği duruşmalarda bugüne kadar 10 tanık ifade verdi. Tanıklardan 6’sı SEGBİS sistemi ile ifade verirken, 4’ü mahkeme huzurunda ifade verdi.

‘Kuzgun’ ve ‘Şapka’ tanık olarak dinlenecek

Duruşmanın bugünkü bölümünde halen tutuklu bulunan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ‘Şapka’ kod adı ile itirafçı olan ve sonradan ismi deşifre olan ‘Şapka’ kod adlı Albay Hakan Bıyık ve itirafçı ‘Kuzgun’ kod adlı eski Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız’ın, SEGBİS sistemi ile tanık olarak ifadeleri alınacak. İki itirafçının özellikle Muğla’da sanık olarak yargılanan Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in darbe girişimi öncesi Ankara’da bir villada yapılan toplantıya katılması ile ilgili önemli bilgiler vermesi bekleniyor. İtirafçılar, Ankara’daki villa toplantısına firari sanık Adil Öksüz’ün de bu toplantılara katıldığını daha önceki ifadelerinde belirtmişlerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.