Cumhuriyet Gazetesi İzmir Temsilciliği Önünde Destek Eylemi

Cumhuriyet Gazetesi İzmir Temsilciliği Önünde Destek Eylemi

Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile belediye başkanları, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara sorumlusu Erdem Gül’ün MİT TIR’larının silah taş...

Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile belediye başkanları, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara sorumlusu Erdem Gül’ün MİT TIR’larının silah taşıdığına dair haberi gerekçe gösterilerek tutuklanmasının ardından Cumhuriyet Gazetesi İzmir Temsilciliği önünde eylem yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) temsilcileri ile İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçlerine mensup onlarca kişi, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasının ardından Cumhuriyet Gazetesi İzmir Temsilciliği önünde bir araya geldi. Ellerinde döviz ve Cumhuriyet Gazetesinin bugünkü sayısını taşıyan grup, “Özgür basın susturulamaz”, “Yeminler edildi, yıkılacak Silivri” sloganları atıldı. Can Dündar ve Erdem Gül’e destek eylemine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP İzmir ve Manisa Milletvekilleri, HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile Emek ve Demokrasi Güçlerine üye onlarca kişi katıldı. Eylemde, Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık da konuşma yaptı.

“HEPİMİZİN MORALLERİ YERLE BİR OLDU”

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması ile ilgili açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, “Dün akşam saatlerinde gerçekleşmiş olan bir haberle hepimizin moralleri yerle bir oldu. Bu faşizan düzenin bir sonucunu daha karşımızda görmüş bulunmaktayız. Cumhuriyet Gazetemizin genel yayın yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül arkadaşımızın tutuklanarak cezaevine konmaları bizi ve halkımızı çok zor durumda bırakmış vaziyettedir. Diktatörlüğün sonuçlarının buraya geldiği net bir sonuçtur. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Cumhuriyet Halk Partili olarak öncelikle hukuk düzeninin özgürce hareket etmekten yanayız. Basın kuruluşlarının hiçbir yandaş organa bağlanmadan özgürce her türlü haberi halkı ile paylaşmasından yanayız” dedi.

“TUTUKLANMALARINI İNKAR EDİYORUZ”

Haberleri ancak gazeteciler kanalıyla alabildiklerini kaydeden Serter, bu tür bir özgürlüğün önüne geçmenin hiçbir haklılığı göstermeyeceğini söyledi. Bu sürece ‘dur’ denmesi için Cumhuriyet Halk Partililer olarak ellerinden geldiğince basın yayın organlarının yanında olacaklarının sözünü veren Serter, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özgür basın organlarının yanında olacağız. Havuz medyasının, buna yandaşlık eden hiçbir organın yanında olmayı düşünmüyoruz. Bize kim doğru ve düzgün haberi veriyorsa onların yanında olacağız. Can Dündar ve Erdem Gül’ün cezaevine konmasını inkar ediyoruz. Önümüze geçemeyeceksiniz. Biz özgür bir Türkiye istiyoruz.”

“DEMOKRASİNİN TEK SEÇENEĞİ FARKLI GÖRÜŞLERE AÇIK OLMAKTIR”

Eylemde konuşan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ise şunları söyledi: “Türkiye’nin aydınlık insanları, emekçileri, ilericileri, yurt severleri, bu ülkede yaşayan emekçiler onların bu soygun düzenine ‘dur’ diyecek. Bu baskı bugün sadece Cumhuriyet Gazetesine yapılmış değil. Görüşünü beğenirsiniz, beğenmezsiniz. Sizin gibi düşünür, düşünmez ancak demokrasinin başka yolu yoktur. Demokrasinin bir tek seçeneği vardır; farklı görüşlere açık olacaksınız ki bir arada yaşamanın imkanı olsun. Herkesi kendinize benzetmeye çalışırsanız insanlıktan uzaklaşırsınız. Büyük insanlığı ayağa kaldıracağız. Herkese kolay gelsin.”

“BU MESELE HALKIN ÖZGÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİDİR”

Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık da eylemde düşüncelerini dile getirdi. Kızık, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemiz bir süredir basın özgürlüğü başta olmak üzere birçok özgürlük alanında sıkıntılı bir süreç geçiyor. Bugün geldiğimiz aşamada sansür ve baskılar, talimatlı tutuklamalara dönüştü. Arkadaşlarımız Can ve Erdem, sadece gazetecilik yaptığı için tutuklandı. Biz gazeteciler olarak halkın doğru ve dürüst bilgi alması için baştan beri gösterdiğimiz çabayı sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu göz dağları, bu korkutmalar, bu yıldırmalar biz gazetecileri etkilemeyecektir. Görevimizi yapmayı sürdüreceğiz. Bu mesele sadece basın özgürlüğü ile değil, halkın özgürlüğüyle ilgilidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.