Damadını öldürüp kızını yaralayan sanık hakim karşısında

Damadını öldürüp kızını yaralayan sanık hakim karşısında

İzmir’in Çiğli ilçesinde, aile içi anlaşmazlık nedeniyle ateşe verdiği cipteki yangını söndürmeye çalışan müteahhit damadı Murat Osmanoğlu’nu öldüren, kızı Özlem Osmanoğlu’nu da yaralayan tutuklu sanı...

İzmir’in Çiğli ilçesinde, aile içi anlaşmazlık nedeniyle ateşe verdiği cipteki yangını söndürmeye çalışan müteahhit damadı Murat Osmanoğlu’nu öldüren, kızı Özlem Osmanoğlu’nu da yaralayan tutuklu sanık Ali A.’nın yargılamasına devam edildi. İki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanan sanık hastalığını bahane ederek savunma yapmazken, konunun aile içi mesele olduğunu belirterek avukatının azlini istedi. Olay günü çiftin kızı E.O. ise yemekten sonra babaannesinde kalmaya gitmeseydi dedesinin kurşunlarına hedef olacaktı.

Davaya konu olan olay, Çiğli ilçesi Sasalı Mahallesi’nde geçen 8 Şubat’ta meydana geldi. 10 liralık benzin alan 70 yaşındaki Ali A., müteahhit damadı 54 yaşındaki Murat Osmanoğlu’nun oturduğu lüks siteye gitti. Ali A., aralarında anlaşmazlık bulunan damadına ait 35 KOZ 05 plakalı cipi ateşe verdi. Aracının yandığını gören Murat Osmanoğlu ile eşi Özlem Osmanoğlu müdahale etmek istedi. Bu sırada "Bunu siz istediniz" diye bağırdığı belirtilen Ali A., pompalı tüfekle damadı ve kızını vurduktan sonra kaçtı. Murat Osmanoğlu olay yerinde hayatını kaybederken, iki çocuk annesi Özlem Osmanoğlu, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan Özlem Osmanoğlu’nun tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Olaydan sonra kaçan şüpheli Ali A., jandarma ekiplerince Dikili ilçesine bağlı Çandarlı Mahallesi’nde yakalayarak gözaltına aldı. Ali A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öldürülen Murat Osmanoğlu’nun şikayeti üzerine şüpheli Ali A.’nın oğlunun avukatlık ruhsatının iptal edildiği, bu olayın aile arasındaki anlaşmazlığı büyüttüğü öğrenildi.

5 buçuk aydır hastanede yaşam savaşı veriyor

Cezaevinde tutuklu bulunan Ali A.’nın akciğer kanserine yakalandığı ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kemoterapi gördüğü öğrenildi. Öte yandan, yaklaşık 5 buçuk aydır yaşam savaşı veren iki çocuk annesi Özlem Osmanoğlu’nun da durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Bugüne kadar beş kez ameliyat geçiren ve halen yoğun bakımda tedavisi devam eden Osmanoğlu’nun, yakın bir zamanda doktorlar tarafından uyandırılacağı belirtildi.

İki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Uğurcan Sevinç Kızıloğlu, hazırladığı iddianamede 2004’lü yıllarda şüpheli Ali A.’nın talebi üzerine, Murat Osmanoğlu’nun şüpheli Ali A. ve eşine çok az miktar kaparo karşılığında bir ev yapıp tapusunu da kayınpederi Ali A.’nın üzerine devrettiği, şüpheli Ali A. ile halen cezaevinde olan ve avukatlıktan ihraç edilen oğlu Ahmet A.’nın geri kalan parayı ödemedikleri belirtildi. Bununla kalmayarak, şüpheli kayınpeder Ali A.’nın öldürdüğü damadı Murat’tan öfkesini çıkarmak için defalarca şikayet ettiği, suçladıkları ve bu nedenle soruşturma açıldığı ancak kovuşturmaya yer olmadığına dair kararlar çıktığı öğrenildi. Bunun üzerine Murat Osmanoğlu’nun, kayınpederi Ali A. ve oğlu tarafından dolandırıldığına dair suç duyurusunda bulunduğu, yargılanmalarını ve ceza almalarını sağladığı iddianamede yer aldı.

Öte yandan, şüpheli Ali A.’nın diğer dolandırıcılık ve başka suçları nedeniyle cezalar aldığı öğrenildi. Cezaevindeyken rahatsızlanan şüpheli Ali A.’nın tedavi görmesi için 6 aylığına tahliye edildiği, cezaevinden çıktıktan sonra damadı Murat Osmanoğlu’nun olmadığı zamanlar işyerine giderek damadının ve kızının yeni ev adreslerini öğrenmeye çalıştığı ancak iş yerinde çalışanların durumu bildiği için adresi vermediği belirtildi. Şüpheli Ali A.’nın ev adresini öğrenmek için iş yerini değişik telefonla arayarak iş yeri çalışanlarından öğrenmeye çalıştığı da öğrenildi. Cumhuriyet Savcısı Uğurcan Sevinç Kızıloğlu, tutuklu sanık hakkında tasarlayarak adam öldürmek ve tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs etmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açtı.

Hastalığını bahane ederek savunma yapmadı

Geçen 12 Haziran’da Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Ali A. hastalığını bahane ederek gelmezken, bugün görülen ikinci duruşmaya tutuklu sanık Ali A., sanık avukatı Aslıhan Karataş Arpağ, olayda hayatını kaybeden Murat Osmanoğlu ve yaralanan Özlem Osmanoğlu’nun çocukları E.O ve N.A.O., çocukların avukatları Hakan Dimdik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen katıldı. Geçen celse hastalığı nedeniyle duruşmaya gelmeyen ve savunma yapamayan sanık Ali A., kanser hastası olduğunu, ifade verecek durumda olmadığını belirterek bu celse savunma yapamayacağını, gelecek celse savunma yapmak istediğini söyledi. Ayrıca sanık Ali A., avukatının azlini istediğini belirterek, "Bu dava aile içi bir dava, avukat istemiyorum’’ dedi.

Olay günü torun başka yerdeymiş

Olay gününü anlatan E.O., "Annem ve babamla dışarıda yemek yedik. Eve gidecektik. Ben babaannemin yanına gitmek istedim. Babamda izin verdi, beni Mavişehir’de babaannemin evine bıraktılar. Saat 22.00 gibi ağabeyim beni aradı. Nerede olduğumu sordu. Daha sonra hastaneye gelmemi söyledi. Hastaneye gittiğimde olayı öğrendim. Sanıktan şikayetçiyim’’ diye konuştu.

N.A.O. da sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen, sanığın duruşmayı uzatmak için savunma vermediğini belirterek, gelecek celse de olsa sanığın ifadesinin alınması ve cezalandırılması gerektiğini söyledi. Duruşma savcısı, sanığın tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın savunma yapması için gelecek celseye kadar süre verilmesine, sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar verip duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.