Davazlı Süleyman’in en büyük idealini Başkan Özakcan gerçekleştirdi

Davazlı Süleyman’in en büyük idealini Başkan Özakcan gerçekleştirdi

Efeler Belediyesi’nce ilçede yapımı tamamlanan parklardan birisine Aydın’da yaşayan halk ozanı Davazlı Süleyman İncedal’ın adı verildi. Açılış töreninde konuşan Başkan Özakcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözünü tutmadığını söyledi.

Efeler Belediyesi’nce ilçede yapımı tamamlanan parklardan birisine Aydın’da yaşayan halk ozanı Davazlı Süleyman İncedal’ın adı verildi. Açılış töreninde konuşan Başkan Özakcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözünü tutmadığını söyledi.

Tepecik Mahallesi Turkuaz Sokak üzerinde kısa sürede yapımı tamamlanan park, çocuk oyun alanları, oturma grupları, fitnes aletleriyle semt sakinlerine yeni bir buluşma mekânı olarak tasarlandı. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın açılışını gerçekleştirdiği parka, 84 yıllık ömrüne sırasıyla “Davazlı Süleyman”, “İçimden” “Yolcuyum Ben” , “Ömür Törpüsü”, “Taşlamalar” ve “Ömür Bahçesi” adını verdiği altı kitap sığdıran halk ozanı Davazlı Süleyman İncedal’ın adı verildi.

Açılışa Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, DP Aydın İl Başkanı Serhat Emanet, Efeler İlçe Başkanı Muzaffer Yılmaz, MHP’li belediye üyesi Ethem Yeşilyurt, Aydın 24 yazarı emekli vali yardımcısı Ömer Eru, Tepecik Muhtarı Mevlüt Başak, Aydın Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Şükrü Öksüz, parka adı verilen şair Davazlı Süleyman İncedal ile yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.

ÖLMEDEN ÖNCEKİ EN BÜYÜK İDEALİ GERÇEKLEŞTİ

“Ölmeden önce en büyük idealim” dediği adının verildiği parkın açılışında konuşan Aydın aşığı Davazlı Süleyman İncedal, kendisine ait ‘Aydınım’ şiirini okudu ve idealini gerçekleştiren Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a teşekkür etti.

sukru-oksuz.jpgUZUN SÜRE ALKIŞ ALDI

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın kültüre ve sanata çok değer verdiğini belirten Aydın Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Şükrü Öksüz, “Mesut başkanımız kültürel çalışmalarımıza destek verdi. Aydın’da ilk defa ‘Eler ve efelik’ konulu şiir yarışması Efeler Belediyesinin himayesinde yapıldı ve tüm Türkiye genelinden yarışmaya katılan şairlerin şiirleri kitap haline getirilerek halkımıza ücretsiz dağıtıldı. Ayrıca ‘Bayrak’ konulu şiir yarışması düzenlendi” diyerek Başkan Özakcan’a teşekkür etti. Konuşmasının sonunda Başkan Mesut Özakcan için ‘Mesut Özakcan’ ve ‘Mesut Özakcan’la devam’ adını verdiği iki şiir okuyan Şükrü Öksüz davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

 

mesut-ozakcan-024.jpgHİÇBİR AYRIM YAPMADIK

Davazlı Süleyman İncedal ile Aydın Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Şükrü Öksüz’e şiirleri nedeniyle teşekkür eden Başkan Özakcan, Efeler Belediyesi’nin 300 bin nüfusa hizmet verdiğini belirttiği konuşmasında yetki alanlarındaki hiç aksatmadan yerine getirdiklerini söyledi. Belediyeyi demokrasinin gereği şartlarla yönettiklerini belirten Özakcan, “Belediyeyi ortak akılla yönettik. Aldığımız kararları hep oybirliğiyle aldık. Hiçbir ayrım yapmadık. 300 bin Efeler halkını her bireyini ailemiz olarak gördük” dedi.

“KILIÇDAROĞLU SÖZÜNÜ TUTMADI”

2014 yılında aday olduğu partiden adaylığının engellendiğini dile getiren Başkan Özakcan, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu adaylığımız konusunda söz vermişti. Ama ne olduysa, hangi film döndüyse son anda adaylığım engellendi. Ben de ittifaklarla dayatılan adaylar karşısında Demokrat Parti’den aday oldum. 31 Mart’ta huzurlarınızda olacağım. Beş yıllık belediye başkanlığım döneminde olduğu gibi halkımızla sandıkta da beraber olmak istiyorum” diyerek destek istedi.

davazli-suleyman-incedal.jpgDAVAZLI SÜLEYMAN İNCEDAL KİMDİR

Halk ozanı, 1935 yılında Denizli'nin Kaletavas ilçesinde doğdu.

İlkokulu Kaletavas'ta bitirdi. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle tahsiline devam edemedi. Askerliği jandarma çavuşu olarak yaptı. Askerlik dönüşü Aydın'a yerleşerek ticaret hayatına atıldı, bu çalışmaları sonucu emekli oldu.

Emekliliğinden sonra sanat hayatına daha fazla zaman ayırmaya başladı. İlk şiir kitabı “Davazlı Süleyman” adıyla yayımlandı. 2000 yılında Aydın'da kurulan Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği'ne üye oldu. Şiir gecelerinde şiirlerini okumaya başladı.

Süleyman İncedal, ilk şiir denemelerine asker ocağında başlamıştı. Daha o yıllarda okuma alışkanlığını kazanmış, çevresindeki kişilerin kitaplarını nasıl yayınladıklarını dikkatle incelemeye başladı. Sırasıyla “Davazlı Süleyman”, “İçimden” “Yolcuyum Ben” , “Ömür Törpüsü”, “Taşlamalar” ve “Ömür Bahçesi” adlarını verdiği altı şiir kitabı yayımladı.

Ayrıca çeşitli il ve ilçelerde düzenlenen şairler şölenlerine katılmış, bazı şiir yarışmalarında dereceye girmiştir. Evli ve altı çocuk babasıdır.

001-015.jpg002-016.jpg010-018.jpg013-019.jpg017-014.jpg

030-010.jpg033-010.jpg034-011.jpg

036-012.jpg038-010.jpg040-009.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.