Davutoğlu’ndan CHP’li İnce’nin Örtülü Ödenek İddialarına Cevap

Davutoğlu’ndan CHP’li İnce’nin Örtülü Ödenek İddialarına Cevap

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP’li Muharrem İnce’nin"örtülü ödenek” iddialarına Facebook hesabından cevap verdi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP’li Muharrem İnce’nin"örtülü ödenek” iddialarına Facebook hesabından cevap verdi.

CHP’li Muharrem İnce’nin,"Örtülü ödenekten 200 milyon TL harcadığı, kendine 34 araç ve 108 personel tahsis ettiği’ yönündeki iddialarına eski Başbakan Ahmet Davutoğlu adına facebook hesabından cevap verildi. Davutoğlu adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık görevinden ayrılırken Mayıs ayı içerisinde kullanılan örtülü ödenek miktarı ve Başbakanlık Koruma Dairesi tarafından kendisine tahsis edilen koruma önlemlerine ilişkin gündeme getirilen gerçek dışı ve maksatlı iddialara dair aziz milletimizin bilgisine şu hususların sunulması ihtiyacı doğmuştur.

5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nda kamuoyunda ‘örtülü ödenek’ olarak bilinen harcamalar düzenlenmiştir. İlgili kanunda Başbakan’a “kapalı istihbarat ve kapalı savunma hizmetleri, Devletin millî güvenliği ve yüksek menfaatleri ile Devlet itibarının gerekleri, siyasi, sosyal ve kültürel amaçlar ve olağanüstü hizmetlerle ilgili Devlet ve Hükümet icapları için kullanılmak üzere” harcama yetkisi verilmiştir.

Sayın Davutoğlu’nun görevden ayrıldığı Mayıs ayı içerisinde tahsis edilmiş olan Mayıs ayı örtülü ödenek bütçesinden hiçbir harcama yapılmamış, Mayıs ayı bütçesi kullanılmamıştır. Sadece devam etmekte olan süreçlere ilişkin olarak Nisan ayından devreden bütçe kullanılmıştır. Dolayısıyla Sayın Davutoğlu’nun görevden ayrılması ile ilişkilendirilebilecek bir harcama artışı söz konusu değildir.

Sayın Davutoğlu’nun korunmasına ilişkin olarak ise özellikle 7 Haziran 2015 tarihinden itibaren aynı anda üç terör örgütüne karşı sınır içi ve sınır ötesi son derece kapsamlı operasyonların talimatını vermiş bir başbakan olarak kendisi ve ailesiyle ilgili güvenlik tehdidi ve buna bağlı alınması gereken tedbirler Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı tarafından belirlenmiştir, Sayın Davutoğlu’nun bu konuda şahsi bir talebi ya da talimatı olmamıştır. Yaşanan geçiş sürecinde alınan önlemler periyodik olarak gözden geçirilecek ve güvenlik tehdidinin durumuna göre bu tedbirler yeniden değerlendirilecektir.

Her konuda kamuoyunun şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesine önem veren Sayın Davutoğlu, bu konuda da aziz milletimizin sağduyusuna güvenmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.