Behruz FARUKOĞLU

Behruz FARUKOĞLU

Difai düşüncesi

Aziz ve Böyük Türk Milletim.

Bu gün biz Azerbaycan Türk Cumhuriyyetinin 92% Oguz Türkleriyik. Bütün Türk Devletlerinde en çok devletin kurucu milleti olarak Azerbaycan da Türk milleti devletin esas terkib hissesini teşkil edirik.

Azerbaycan Türk Cumhuriyyetinin de kuruculari biz Türklerik.

Amma buna bakmiyarak 200 yüz yil Rus işgalinda olmagimiz ve son 1920- ci yilden Sovet Rus Bolşevik Rusyasinin 70 yil işgalida olmagimiz biz Azerbaycan Türklerinin Ruslaşma siyaseti ve bu günde içimizde ki, kalon 5 deyilen vatan hayinlerinin apardiklari ruslaşma siyaseti davam edir.

Çün ki, bu hayinler 1992- ci yilden isimlerini deyişerek güya sözde milli olarak yenede devletimizde üst katda yer aldilar ve şimdi de onlarin yetişdirdiyi genc mankurtlar devletde görev alir ki, mediya ve tehsil sisteminde milleti Ruslaşma politikasini sürdürürler.

Rus dilinde okullarin çokalmasi, rus dilinde konuşmayanlari işle temin edilmemesi, sokaklarda ve dükanlarda Rusca genclerin konuşmasi, hetta evlerinde bile kendi cocuklariyla rusca konuşmasi mod olmuş.

Kendi Türk dilinde konuşana da aşagilayici terzde bakmalari insani , milli mefküresi olan bizleri sinirlendirir.

En çok da cavan genc kizlarimizin bir biriyle Rus dilinde konuşmasi güya bunlarin alicenab, elit tebegeden olmasini gösterir, hal bu ki, bu insanlar en zeyif ve kendi Türk dilinden koparak yabançi dili sevmesi bunlarin mankurt , seviyesiz olmasini gösterir.

Bunlar anlamirlar ya da anlamak istemirler ki, kendi öz Azerbaycan Türk dillin de konuşan insanlara her yerde saygi düyarlar diger milletler, asil alicanablik kübarlik kendi dilinde konuşmak ve kendi dilini sevmekdir.

Dil bir milletin varligidir, milletin dünya milletleri içinde öz varligini koruyub saklamakdir.

Biz Azerbaycan Türkleri öz Türk dilimizi Sovetler işgalinda bile oldukda koruyub saklamişik, amma şimdi ele bir anti Türk tebligati gedir ki, her kes rus dilinde konuşmaki deb moda etmiş.

Asli nasli olan kendi dilinde , medeniyyetinde, töresin de, adet ve kulturunda yaşiyar , öyrener, öyreder.

Bizim öz medeniyyetimiz her bir medeniyyetlerden üstündür, güzeldir.

Azerbaycan Türk lehcesini koruyub saklamak üçün bizim aydinlarimiz, yazarlarimiz , Fedailerimiz hansi eziyetlerden, zehmetlerden, zülmlerdn keçmişler.

Ahmed Cavad, M.F. Ahundov, Hüseyin Cavid, Mikayil Müşfik, Bahtiyar Vahabzade, Cefer Cabbarli, M.S. Ordubadi, Nizami Gencevi, Şehriyar ve b. Dilimizi koruyub saklamak üçün nelerden keçmişler, ne zorlu günler yaşamilar? Okudunuzmu ? bunlari bilmek lazim, yoksa yabançi düşmenlerin diliyle kendi Türk ana diline saygisizlik edenler, zaman gelecek o yabançi dillerde konuşan cocuklariniz Arapleşdikde, farslaşdikda, Ruslaşdikda , sizin ihtiyar zamani annelerini ve babalarini kimsesizler evine aparib koydukda benim ne demek istediyimi anlayacaksiz.

Vatan, Millet , Bayrak sevdasi olmadikda bu kutsallari korumak üçün Savaşmak yerine , yabançilara köle olmagi üstün tutan gencler yetişdiyinde, kizlarimizi yabançilarin elinde oyuncak oldugunda, ogullarimizda yabançi düşmen milletlerin kizlariyla aile kurdukda, milli mefküre, milli düşünce yok oldukda onda benim bu gün ne söylemek istediyimi anlayacaksiz ve onda artik gec olacak.

Efendiler bizim devletimize çalişmak için gelen yabançilar, müsafirler kimi gelen kim varsa cani çiksin bizim Türk dilini öyrensin, bizim VATAN de Türkce konuşmagi bilsin, yoksa biz onlarin dilinde yok.

Bizde Bakü de Arap turistlere göre ve ruslara göre restoranlarda arap musikileri, afişalar Arapca , bezi merkez yerlerde Rusca yazilir.

Biz kendi milletimizin her bir menevi deyerlerini üstün tutmaliyik ki, yabançilarda bize saygi düysun.

Sen para için yabançi milletin karşisinda kendi milletinin diline ve menevi deyerlerine saygi duymasan, yabançilar sani her zaman aşagilayacak ve sane köle kimi bakacaklar.

Türk Devletleti her biri öz ATA dilinde Türk dilinde konuşmalidir.

Dil birliyimizi sakliyacak, Dil bizi güclü edecek, Dilimiz bizim var oluşumuzdur.

Yabançi dilleri bilmek iyidir hem de lazimlidir, her bir Türk 3,4, yabançi dil bilse ne mutlu, amma kendi Türk dilini ailede, okulda, incesenetde, musikide, siyaset de her sahede üstün tutmak lazimdir.

Türk dilimizin korunmasi üçün her bir Türk Devletlerimizde bu işleri iyi bilenlerin ve öyretmenlerimizin üzerine düşür ve her bir kesin Milli mucadile borcudur.

Türk Dünyamizin bir Aile olmasinin esas prioritet bir nümreli konusudur.

Milli kimliyini ve Dili -ni itirmiş milletin ne kader güclü Savaş tehknalogiyalari ve silahlari olsa da bile o Millet ölüme mehkumdur, mütleke köle olacakdir.

Bu bir Savaşdir, bunu görmüyenlerse kordur.

Arapleşmeyeceyik, Farslaşmayacagik, Ruslaşmayacagik, Türk Dogduk , Türk öleceyik.

Yazimi Dahi Türk REİS CUMHUR GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK -ün sözleriyle tamamlayiram

BİLMELİYİK Kİ, MİLLİ MENLİYİNİ DERK ETMEYEN MİLLETLER BAŞKA MİLLETLERİN OVUDUR.

Saygilarimla Reis Difai.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum