Demir: “Atık Yağlar Çevreye Önlenemez Zararlar Vermektedir”

Demir: “Atık Yağlar Çevreye Önlenemez Zararlar Vermektedir”

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, oteller ve turizm işletmelerinden kaynaklanan kızarmış yağların çevreye verdiği zararları Meclis gündemine getirdi.

- CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, oteller ve turizm işletmelerinden kaynaklanan kızarmış yağların çevreye verdiği zararları Meclis gündemine getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Demir, kızartılmış yağların yağ tutucu tanklar olmadan boşaltılmasının yeraltı ve yerüstü suları kirlettiğini belirtti.

Türkiye’de her yıl 1,5 milyon ton bitkisel yağ kullanıldığını ve kızartma işlemlerinden sonra 340 bin ton civarında kızartmalık atık bitkisel yağ oluştuğunu ifade eden Demir, “Kullanılmış kızartmalık yağlar, kanalizasyon borularının yüzde 40'ının tıkanmasına, evlerde kullanılan suyun da yüzde 25'inin kirletilmesine yol açıyor” diye belirtti.

Binalar, yemekhaneler, sanayi tesisleri, oteller ve turizm işletmelerinden kaynaklanan yağların çevre için büyük risk oluşturduğunu ifade eden Demir, bu durumun çevre kirliliği yanında maliyetleri de arttırdığını dile getirdi. Demir, “Yağ tutucu tankı bulunmayan işletme sayısı kaçtır? Yağ tutucu tankları bulunmayan işletmelerin atıkları nereye boşaltılmaktadır? Bugüne kadar bu konuda herhangi bir cezai işlem yapılmış mıdır? Bugüne kadar bu konuda kaç işletmeye cezai bir işlem uygulanmıştır?” sorularını sordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.