Demokrasi Nöbetinde Kan Bağışı Yaptılar

Demokrasi Nöbetinde Kan Bağışı Yaptılar

Kızılay Aydın Kan Merkezi tarafından demokrasi nöbetinin aralıksız olarak sürdürüldüğü meydanda düzenlenen kan bağışı kampanyası yoğun ilgi görüyor.Kızılay Aydın Kan Merkezi, Efeler ilçesinde 15 Temmu...

Kızılay Aydın Kan Merkezi tarafından demokrasi nöbetinin aralıksız olarak sürdürüldüğü meydanda düzenlenen kan bağışı kampanyası yoğun ilgi görüyor.

Kızılay Aydın Kan Merkezi, Efeler ilçesinde 15 Temmuz askeri darbe girişimini ardından her gece demokrasi nöbetinin tutulduğu Atatürk Kent Meydanı’nda kan bağışı kampanyası düzenledi. “Kanın acil ihtiyaç değil, sürekli ihtiyaçtır” sloganıyla yürütülen kampanya daha ilk günden büyük ilgi gördü.

Darbeye karşı demokrasi nöbetinin tutulduğu Efeler’de akşam saatlerinde meydanda toplanan vatandaşlardan kan bağışına yoğun ilgi olduğunu belirten Dr. Kadir Sarı, ilk gün olmasına rağmen 68 ünite kan alındığını söyledi. Sıcakların artması ile birlikte kan bağılarında düşüşlerin yaşandığını belirten Sarı, halkın kan bağışına olan ilgisinin Kızılay’ın yapmış olduğu eğitim çalışmaları sayesinde kan bağışları istikrarını koruduğunu ifade etti. Sarı, hastanelerde kan bekleyen hastaların sayısının sürekli arttığını ve buna bağlı olarak kanın da sürekli bir ihtiyaç olduğunu kaydetti.

2015’te 1 milyon 937 bin 932 ünite kan toplandı

Aydın’da çalışmaları yerinde inceleyen Türkiye Kızılay Derneği Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök’de, Ege Bölgesi’nde hastaların ihtiyacının karşılanması için yıllık 400 bin ünite kana ihtiyaç olduğunu ancak 2015 yılında yapılan bağışın 340 bin 363 ünitede kaldığını söyledi. İhtiyacın karşılanması için vatandaşları kan vermeye davet eden Gök, “Hasta ve yakınlarının en çok ihtiyaç duyduğu kanın temini için önemli bir görev üstlenen Türk Kızılay’ı 2015 yılında Türkiye genelinde gönüllü ve düzenli bağışçılardan 1 milyon 937 bin 932 ünite kan topladı. Ege Bölgesi olarak İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak’ta yedi kan bağış merkeziyle faaliyet gösteriliyor. Bölgelerinde her kan grubundan yeterli stoğun bulunması ve 365 gün ihtiyacın karşılanması için 400 bin ünite kana ihtiyaç var. Ancak 2015 yılında 340 bin 363 ünite kan toplanabildi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.