Demokrat Parti adayı Turgut’tan Çerçioğlu’na iftar tepkisi

Demokrat Parti adayı Turgut’tan Çerçioğlu’na iftar tepkisi

Demokrat Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Turgut, CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve mevcut Başkan Özlem Çerçioğlu’na yönelik sert eleştirilerine bir yenisini daha ekledi. Turgut, Çerçioğlu’nun belediye önündeki meydanda düzenlediği iftar programında kendi fotoğraflarının yoğun şekilde gösterilmesini Ramazan’ın ruhuna ve seçim etiğine uymadığını söyledi.

Demokrat Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Turgut eleştirisini şu sözlerle sürdürdü:

“Ramazan’da şeytan bağlanır; Salih kulluklar göğerir. Hayır, hasanat toplumsal dayanışmanın en güzel örneği olarak sergilenir. Ramazan’da tevazu, kulluk aşkı, hizmet ön plana çıkar. Sayın Çerçioğlu’nun iftar programını bile, 15 yıldır doyamadığı kendi fotoğrafını yere göğe sığdıramama tutkusuna alet etmesi çok üzücü. İftar sofrasındaki örtüde, tabakta, kaşıkta ismini yazmaması eksik kalmış. Dini bile billboard gibi kullanılması üzücü. Oysa Ramazan’ın tek bilboardı olur; O da iki minare arasındaki mahyadır. Mahyada da güzel sözler yazılır. Sayın Çerçioğlu adeta Ramazan mahyası gibi kendi ismini, resmini her kareye yerleştirmek peşinde olmuş. Şehri kendi PR’ı için sonuna kadar kullanmaktan çekinmeyen politikacıların Ramazan iklimini bile kendine rüzgar ettirme çabasını inananların vicdanına, seçmenin takdirine bırakıyorum.

“İSLAM İŞPORTA MANTIĞI İLE ÇALIŞAN BİR DİN DEĞİLDİR”

Ramazanın ilk gününe kadar halkın parası ile konserler tertip edip hemen ertesi gün Ramazanın ilk gününden itibaren iftar programları yapmak; Konser de din de şov aracı haline getirilmiştir. Sadece maksat 31 Mart'ta iktidar gücünü ele geçirmektir. Belediye ve kamu bütçeleriyle hadi diyelim iftarlar düzenledi orada başkanların resmi olmaz... Adı olmaz belki belli belirsiz sadece kurum adı zikredilebilir. Aslında kamu bütçesiyle hayır olmaz... Kamu, sosyal adaleti sağlamak için sadece kurum kimliği ile ilgili yerlere o kişilere hizmet veya yardım götürür. Eğer kendi bütçeniz ile iftar ve hayır hasenat yapıyorsanız, İslam'da ölçü çok basittir: Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.. Özellikle din bir şov değildir. Meydanlara inmiş iftarlar hayra alamet değildir. Hangi açıdan bakaranız bakın, ekonomik durum, siyaset, din fark etmez... İslam işporta mantığı ile çalışan bir din değildir. Orada iftarla birlikte çığırtkanlar aslında sizi belli bir menfeze oy vermeye davet etmektedir. Hem de bu fark ettirilmeden yapılmaktadır. Sonuç mu eyvallah Ramazan geldi. Ne yapacağız, konser veremeyiz... Aaa, olur mu öyle şey, bu daha büyük bir fırsat, iktidarımız için bu fırsatı kaçırmayalım.. Dini siyasete alet etme alışkanlığına son vereceğiz! “Sadece Aydın, sadece hizmet!” diyeceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum