Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi Ege’de Öncü Oldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi Ege’de Öncü Oldu

Geçen yıl Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, girişimci kadın sayısını bir yılda 700'den bin 200'e ulaştırmayı başardı.

- Geçen yıl Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, girişimci kadın sayısını bir yılda 700'den bin 200'e ulaştırmayı başardı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran 2013'de Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliği ile İbrahim Çallı Sanatevi'nde hizmete açtığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, dar gelirli kadınların meslek sahibi olması için çaba sarf etmeye devam ediyor. 2009 yılından beri Denizli'de hizmet veren Mikrokredi Ofisi, Haziran 2013'den itibaren Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde faaliyetini sürdürüyor. Kurulduğu 2009 yılından, Denizli Büyükşehir Bünyesi'ne geçtiği Haziran 2013'e kadar 700 girişimci kadına destek veren Mikrokredi Ofisi, geçen yıldan bugüne kadar ise 500 kadına daha destek vererek, toplam girişimci kadın sayısını bin 200'e çıkarmayı başardı. Bu rakamla da Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'nin Ege Bölgesi'ndeki diğer ofislere örnek olduğuna dikkat çekildi.

Mikrokredi Ege Bölge Müdürü Demet Pilevneli, İzmir, Denizli, Muğla, Manisa ve Aydın'da dar gelirli kadınları iş sahibi yapmaya çalıştıklarını, "Bir iş fikrim var" diyen kadınlara mikrokredi verdiklerini söyledi. Denizli’nin Ege Bölgesi’nde çok başarılı bir profil çizdiğini ve diğer illere öncü olduğunu kaydeden Pilevnevli, "Şu an itibariyle Denizli’de bin 200 kadın mikrokredi kullanmış durumda. Denizli'nin Ege Bölgesi'ndeki ofisler arasında aldığı mesafe oldukça hızlı. Denizli’nin iş ve kadın profilinde, birden fazla iş yapan kadınlar var. Yani aynı kadın birden fazla iş yapabiliyor. Bu noktada Denizli’de oldukça çalışkan bir kadın profili görüyoruz. Denizli’de ofisimiz 2009 yılında kuruldu. İlk süreçte 700 olan bayan sayımız kredi ofisimizin Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesine geçmesi ile birlikte bin 200’e yükseldi" diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'nin bir yılda 500 dar gelirli kadına, kendi işini kurmak için destek verdiğini söyledi. Bugüne kadar Denizli'de toplam bin 200 kadının Mikrokredi Ofisi'nden yararlandığını anlatan Başkan Zolan, kadınların mutlaka üretimin içerisinde yer alması gerektiğini vurgulayarak, buna katkı vermekten dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Denizli'nin Türkiye'de bir üretim merkezi olduğunu, bundan dolayı başta tekstil olmak üzere kadın istihdamının diğer kentlere göre çok yüksek olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, "Hanımlarımızı üretimin içine almamız gerekiyor, bu çok önemli. Kendine iş kurmak isteyen tüm hanımlarımıza mikrokredi ofisimizin kapısı açıktır" diye konuştu.

Bugüne kadar Mikrokredi Ofisi'nden kredi kullanan tüm kadınlara hayırlı olsun temennisinde bulunan Başkan Zolan, "Hanımlarımızın bugüne kadar aldıkları kredi ile çok güzel işler yaptığını gördük. Can suyu sayılan bu katkı inşallah gelecekte çok daha büyük işlerin başlangıcına vesile olur. İnsanlarımızın kendi kendine üretken hale gelmesi çok önemli. Bunu başaran kadınlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MİKROKREDİ OFİSİ EGE’DE ÖNCÜ OLDU

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MİKROKREDİ OFİSİ EGE’DE ÖNCÜ OLDU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.