Denizli Tekden doktor eşliğinde steril ortamda hacamat hizmeti veriyor

Denizli Tekden doktor eşliğinde steril ortamda hacamat hizmeti veriyor

Dünya genelinde birçok insan tarafından tedavi niyetiyle kullanılan bir yöntem olan hacamat hakkında önemli açıklamalarda bulunan Uz. Dr. Erhan Özfidan, "Her bölgeye uygulanması uygun olmayan bu tamamlayıcı tıp tedavisi kan dolaşımını iyileştirmek,...

Dünya genelinde birçok insan tarafından tedavi niyetiyle kullanılan bir yöntem olan hacamat hakkında önemli açıklamalarda bulunan Uz. Dr. Erhan Özfidan, "Her bölgeye uygulanması uygun olmayan bu tamamlayıcı tıp tedavisi kan dolaşımını iyileştirmek, vücutta biriken toksinleri temizlemek ve ağrıları azaltmak gibi faydaları bulunmaktadır" dedi.

Geçmiş dönemlerde Anadolu'da sıklıkla uygulanan ve halk arasında hacamat olarak bilinen kupa tedavisine ile ilgili Özel Denizli Tekden Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uz. Dr. Erhan Özfidan, hacamat hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Son yıllarda artan ilgiye karşı alanında yeterliliği olmayan kişilerin işlemleri uygunsuz şartlarda yapması vatandaşların sağlığını tehdit ettiğini belirten Uz. Dr. Erhan Özfidan, "Hacamat, vücudun belirli noktalarına vakum veya kanül kullanarak emme işlemi ile o bölgelerden kirli kanın çekilmesi işlemidir. Hacamat ayrıca dünya genelinde yaygınlık kazanmış kupa tedavisi olarak da bilinen bir uygulamadır. Her bölgeye uygulanması uygun olmayan bu tamamlayıcı tıp tedavisi kan dolaşımını iyileştirmek, vücutta biriken toksinleri temizlemek ve ağrıları azaltmak gibi faydaları bulunmaktadır. Bilimsel açıdan faydaları kesin olarak ispatlanmış olan hacamat (kupa tedavisi) faydasından dolayı yaygın bir şekilde tercih edilmektedir. Genellikle tedavi en çok sırt bölgesine uygulansa da sağlık problemleri ve beklentilerin farklılığına göre birçok ayrı noktaya yapılabilmektedir" dedi.

"Hücre yenilenmesi ve sivilcelerin azalması gibi dolaylı etkileri sağlayabilecektir"

Hacamat uygulamasının faydaları genel bir yapıya sahip olduğundan birçok farklı hastalığa iyi geldiğini anlatan Dr. Erhan Özfidan, "Hacamat uygulamasının faydaları genel bir yapıya sahip olduğundan birçok farklı hastalığa iyi gelmektedir. Genellikle kişiler hacamat tedavisini varis, skolyoz, bel ve boyun fıtığı, baş ağrısı, cilt sağlığı veya kadın hastalıkları gibi birçok farklı sebep için tercih edebilmektedir. Ayrıca yüze, kafaya, bacak ve kol gibi farklı farklı noktalara uygulanan tedavi cilt altında dermapen etkisi sağlayarak hücre yenilenmesi ve sivilcelerin azalması gibi dolaylı etkileri sağlayabilecektir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.