Denizli’de ‘Değişik Açılardan Öğretmenlik’ Paneli

Denizli’de ‘Değişik Açılardan Öğretmenlik’ Paneli

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi bir panel düzenlendi.

- 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi bir panel düzenlendi.

Engin Aksel Konferans Salonu'nda düzenlenen panele öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Panelin oturum başkanlığını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Erdem yürütürken, öğretmen Şener Büyükkal, Doç. Dr. Ali Ersoy ve Prof. Dr. Ruhi Sarpkaya sunumlarını gerçekleştirdi. Geçmişten günümüze öğretmenlik mesleğini ele alan öğretmen Şener Büyükkal, zor şartlarda eğitim aldıklarını, günümüzde şartların çok değiştiğini ifade etti. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna değinen Büyükkal, insanlarla anlaşıldığı noktada her türlü zorluğun üstesinden gelinebileceğini belirtti. Öğretmenlik yıllarındaki anılarını katılımcılarla paylaşan Şener Büyükkal, öğretmenler olarak mesleğe ilk adım atıldığında her şeyin öğrenildiğini düşündüklerini ancak öğrenciliğin sürekli devam ettiğini hatırlattı. Öğretmenliğin sadece okulla sınırlı bir meslek olmadığını söyleyen Büyükkal, gidilen köylerde sosyal ve kültürel açıdan da çalışma yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Panelde, “Öğretmen Yetiştirme Paradigmaları ve Araştırmacı Öğretmen” konulu sunumu gerçekleştiren Doç. Dr. Ali Ersoy, öğretmen yetiştirmede iş başında öğrenme, gözlemci öğrenme gibi birçok metodun olduğuna değinirken, ancak hiçbir metodun sürdürülebilirlik konusunda yeterli olmadığını söyledi. Öğretmenin araştırmacı olması gerektiğine vurgu yapan Doç. Dr. Ersoy, temel kuramların dışında öğretmenin sorunlara göre çözüm önerileri getirmesi gerektiğini belirtti. Finlandiya’nın eğitim sisteminden örnekler veren Ersoy, Finlandiya’da öğretmenliğin en popüler meslek olduğunu ve zorunlu eğitimin 9 yıl olduğunu sözlerine ekledi.

Panelde “Öğretmenin uyandırma görevi” konulu sunumu gerçekleştiren Prof. Dr. Ruhi Sarpkaya ise, Türkiye’nin okuma yazma oranı olarak Avrupa ülkeleri içinde gerilerde yer bulduğuna vurgu yaparken, bu oranların daha yukarı çekilmesinde öğretmenlere büyük görev düştüğünü hatırlattı. Öğretmene toplumu uyandırmak için büyük görevler düştüğünü ifade eden Prof. Dr. Sarpkaya, öğretmenin öğrencilerine umut aşılaması gerektiğini, araştırmacı olması ve sevmeyi bilmesi gerektiğini söyledi.

Panelin sonunda konuşmacılar dinleyicilerden gelen soruları yanıtladılar. Panelin sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Erdem konuşmacılara günün anısına hediye ve çiçek takdim etti.

DENİZLİ’DE ‘DEĞİŞİK AÇILARDAN ÖĞRETMENLİK’ PANELİ

DENİZLİ’DE ‘DEĞİŞİK AÇILARDAN ÖĞRETMENLİK’ PANELİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.