Denizli’de Halk Oyunları Kursu’na Yoğun İlgi

Denizli’de Halk Oyunları Kursu’na Yoğun İlgi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait halk oyunlarını 7'den 70'e ücretsiz öğretiyor.

- Denizli Büyükşehir Belediyesi, Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait halk oyunlarını 7'den 70'e ücretsiz öğretiyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, yöresel kültürümüzün yapı taşı olan halk oyunlarının her kesime ulaşmasını sağlamak için her yıl düzenlediği ücretsiz kursları sürdürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Kursu, 6 yaş üzeri çocuklara ve bay-bayan tüm yetişkinlere ücretsiz olarak verilirken, eğitimlerin Yenişehir Spor Merkezi ve İncilipınar Spor Salonu'nda olmak üzere iki ayrı noktada yapıldığı ifade edildi.

Bir süre önce başlayan Halk Oyunları Kursu kayıtlarının ise Merkez Spor Salonu yanındaki Denizli Büyükşehir Belediyesi Spor Kurs Kayıt Merkezi'nde devam ettiği belirtildi. Kayıt Merkezi'ne başvuran kursiyerlerin halk oyunlarını hobi ya da profesyonel olarak öğrenme isteğine göre gruplandırıldığı işaret edilirken, hobi gruplarına Ege yöresinden ‘Harmandalı, Kerimoğlu, Çökertme, Aydın Zeybeği, Tavas Zeybeği ve Cemilem, profesyonel gruplara Zeybek, Teke, Karadeniz, Kafkas, Hatay ve Balkan’ oyunları öğretildiği bildirildi. Profesyonel gruplardan oluşturacak ekiplerle de Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu olarak yıl sonunda gösteriler hazırlayarak yarışmalara katılmanın hedeflendiğine işaret edildi. Kursların hafta içi ve hafta sonu verildiği kaydedildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, halk oyunlarının gelecek nesillere aktarmanın önemini vurguladı. Başkan Zolan, "Halk oyunları atalarımızın bize bıraktığı en önemli kültür miraslarından biridir. Amacımız herkesin ücretsiz olarak halk oyunları kurslarımızdan faydalanarak bu büyük mirası gelecek nesillere taşımasıdır" dedi. Beş yıldır devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Kursları ile bugüne kadar binlerce kişiye yöresel halk danslarını öğretildiğine işaret eden Başkan Zolan, "Geçmişini, kültürünü, değerlerini bilmeyen bir toplum kaybolmaya mahkumdur. Bu nedenle tüm değerlerimizi gelecek nesillere öğretmek zorundayız" diye konuştu.

DENİZLİ’DE HALK OYUNLARI KURSU’NA YOĞUN İLGİ

DENİZLİ’DE HALK OYUNLARI KURSU’NA YOĞUN İLGİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.