Denizli’de Üç Partiden Centilmenlik Anlaşması

Denizli’de Üç Partiden Centilmenlik Anlaşması

Denizli’de AK Parti, CHP ve MHP il başkanları bir araya gelerek, seçim döneminde ses ve çevre kirliliğinin olmaması için protokol imzaladılar.Yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesi siyasi partiler çalışmal...

Denizli’de AK Parti, CHP ve MHP il başkanları bir araya gelerek, seçim döneminde ses ve çevre kirliliğinin olmaması için protokol imzaladılar.

Yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesi siyasi partiler çalışmalarını sürdürüyor. Denizli’de de siyasi partiler çalışmalarını sürdürürken, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı B. Nuri Çavuşoğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Yasin Öztürk bir araya geldi. Seçim dönemlerinde ses ve görüntü kirliliğinin önlenmesi için bir protokolde buluşan 3 il başkanı, protokolü Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde imzaladı.

Protokol töreninde 3 il başkanı da açıklamalarda bulundu. İlk olarak konuşan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, ‘’Biz seçim boyunca bu kurallara uyacağız. Değerli il başkanlarımızla bu protokole imza attık. Buna iyi niyet anlaşması da diyebiliriz. 1 Kasım seçimlerimizin başta Denizli olmak üzere tüm ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz’’ dedi.

CHP Denizli İl Başkanı B. Nuri Çavuşoğlu da yaptığı konuşmada, ‘’Seçim döneminde yaşanan sıkıntıların yaşanmaması için çalışacağız. Denizli’de kimseyi rahatsız etmeden ses ve görüntü kirliliği yapmadan bir seçim yapacağız. Art niyetsiz bir şekilde yola çıktık. Burada olmayan diğer siyasi partiler de bu protokole imza atmak isterlerse bundan da memnun oluruz’’ diye konuştu.

MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk ise, seçimlerin güvenliğinin çok önemli olduğunu ifade ederek, ‘’Toplumsal hassasiyet konusunda ses ve görüntü kirliliğinin olmamasının faydalı olacağını düşündük. Bu yaptığımız protokolün Denizli dışındaki illere de örnek olmasını istiyoruz. İlk adımı Denizli’de attığımız için il başkanı arkadaşlarıma teşekkür ederim’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. İmzalanan protokolde şu maddeler yer aldı:

"Seçim süresince şehir merkezi ve tüm ilçelerde araçlar ile herhangi bir siyasi tanıtım, müzikli yayın ve reklam kampanyası yapılmayacaktır. Seçim sürecinde şehir merkezi ve tüm ilçelerde seçim kanununda belirtilen seçim yasaklarına ve seçim kanununun tümüne uyulacaktır. Ayrıca yüksek seçim kurulu, il seçim kurulu ve ilçe seçim kurulu kararlarına riayet edilecektir. Seçim sürecinde şehir merkezi ve ilçelerde araç konvoyu yapılmayacaktır.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.