Denizlili Gazeteciler, Afyonkarahisar’da Ziyaretlerde Bulundu

Denizlili Gazeteciler, Afyonkarahisar’da Ziyaretlerde Bulundu

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC), Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği ve Denizli Afyonkarahisarlılar Derneği tarafından organize edilen gezide, Denizlili basın mensupları Afyonkarahisar'da iki gün süreyle kentte inceleme ve ziyaretlerde bulund

- Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC), Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği ve Denizli Afyonkarahisarlılar Derneği tarafından organize edilen gezide, Denizlili basın mensupları Afyonkarahisar'da iki gün süreyle kentte inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

Hafta sonu düzenlenen geziye DGC Başkanı Ümit Varol, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği ve Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Abdioğulları, Denizli Afyonkarahisarlılar Derneği Başkanı Mustafa Gökmen ile basın mensupları katıldı.

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları’nın ev sahipliği yaptığı gezide ilk olarak ilçenin tamamanın mermercilikle geçindiği İscehisar'da incelemelerde bulunan gazeteciler, ilçe ile ilgili bilgi aldılar. İscehisar Mermerciler Derneği Başkanı Metin Mercan yaptığı açıklamada, Denizli ve Afyonkarahisar'ın mermer sektöründe son yıllarda önemli bir gelişme sağladığını belirterek, "Afyonkarahisar'da yaklaşık 850 mermer işletmesi bulunuyor. Mermerciler olarak hep birlikte hareket ettik. Mermer sektörü İscehisar, dolayısıyla Afyonkarahisar için büyük önem taşıyor" dedi.

İscehisar Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'ndeki gezinin ardından 5 bin yıllık Frigya dönemine ait Frig Vadisi'nde incelemelerde bulunan basın mensuplarına Afyonkarahisar Müze Müdürü Ahmet İlaslı tarafından bilgi verildi. Denizlili basın mensupları Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde kurulan Müzik Müzesi'ni de gezdi.

Afyonkarahisar ziyaretinin ikinci gününe Şuhut ilçesinde başlayan gazetecilere, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ve Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez tarafından kahvaltı verildi. Kahvaltının ardından 1922 yılında büyük taarruzdan bir kaç gün önce Mustafa Kemal Atatürk’ün İsmet İnönü ve Kazım Karabekir ile birlikte gizlice Şuhut'a gelerek taarruz çalışmalarının başlatıldığı Velibey Konağı gezildi.

Şuhut'un ardından büyük taarruzun başladığı Kocatepe'ye geçen basın mensupları, Atatürk'ün taarruz emri verdiği siperleri gezip, yetkililerden bilgi aldı. Tarihe tanıklık eden ilçe olarak tanınan ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da memleketi olan Şuhut ziyaretin ardından, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış'ın verdiği öğle yemeğine katılan gazeteciler, Afyonkarahisar ziyaretini, kano gezisi, Mevlevihane Müzesi ziyareti ve tarihi evler ziyaretiyle sona erdirdi.

Denizlili basın mensuplarına ziyaret süresince Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı ve Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Selami Çalışkan da eşlik etti. Ziyaretler süresince Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol, ev sahipleri ve protokol üyelerine çeşm-i bülbül hediye etti.

Afyonkarahisar ziyaretinin, iki ilin basın mensuplarının dayanışması için önemli olduğunu belirten DGC Başkanı Ümit Varol, "Komşu ve kardeş iki il arasındaki birlik beraberliğin arttırılması, her iki ilin gelişimine katkı sunulması ve iki ilde faaliyet gösteren basın kuruluşlarının birbirlerini daha yakından tanıyarak, işbirliği içerisine girmesi amacını taşıyan ziyaretimiz çok olumlu geçti. Biz de Afyonkarahisarlı meslektaşlarımızı Denizli'ye davet ettik. Başta sayın vali yardımcımız ve kaymakamımız olmak üzere, belediye başkanlarımıza, bize çok güzel bir ev sahipliği yapan Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Mehmet Abdiloğulları ve Denizli Afyonkarahisarlılar Derneği’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

DENİZLİLİ GAZETECİLER, AFYONKARAHİSAR’DA ZİYARETLERDE BULUNDU

DENİZLİLİ GAZETECİLER, AFYONKARAHİSAR’DA ZİYARETLERDE BULUNDU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.