Dental İmplant Tedavisi

Dental İmplant Tedavisi

Dental implant tedavisi ağızda eksik dişin yerine çene kemiğine yerleştirilen titanyum vidalarla başlayan bir tedavi sürecidir.

Bu vidaların üzerine yerleştiren köprü gibi hastaya uygun diş protezleri seçilir. Böylelikle hastanın eksik dişleri doldurulmuş olur. İzmir implant için karşınıza pek çok seçenek çıkabilir. Burada önemli olan seçeceğiniz kliniğin deneyimli ve kaliteli olması gerekmektedir. Genel tanımıyla implant tedavisi hasarlı veya eksik dişlerin yerine işlev gören yapay dişlerle değiştirilmesidir.

İmplantlar çene kemiğine cerrahi işlemle yerleştirilir. Titanyum çene kemiğinize kaynaştığı için implantlar kayma yapmaz ve ses çıkarmaz. Bununla birlikte takma dişlerin yapabileceği şekilde kemik hasarına da neden olmazlar. Ayrıca kendi sağlam dişleriniz gibi çürümezler.

Aşağıdaki durumları yaşıyorsanız doktorunuzla görüşerek diş implantı yaptırmaya karar verebilirsiniz;

  • Bir ya da daha fazla eksik iş varsa,
  • Çene kemiği tam olarak büyümüşse,
  • İmplantları sabitlemek için sağlıklı ve yeterli kemiğe sahip olmak,
  • Diş etlerinin sağlıklı olması,
  • Protez takmak istemeyenler implant yaptırabilmektedir.

r-1-089.jpg

Sağlıksız ya da eksik olan dişler bir kişinin çiğneme yeteneğini ya da görünüşünü etkileyebilir. Bu nedenle implantlar estetik açıdan da yaptırılabilirmektedir. Hangi bölgede yaşadığınıza göre implant İzmir araması yapmış olabilirsiniz. Burada son teknoloji tıp cihazları kullanılarak hızlı bir şekilde implant cerrahisi yaptırılabilmektedir. Bir diş herhangi bir nedenle kaybedildiğinde aynı zamanda hızlı bir şekilde kemik kaybı, konuşmada bozukluk ve çiğneme düzeninde rahatsızlık olabilmektedir. Bu dişin yerine bir diş implantı olarak değiştirildiğinde hastanın yaşam kalitesi ve sağlığı da önemli ölçüde iyileştirilir.

Uygulamasından sonra ağız hijyeni çok önemlidir. Diş hekiminiz tarafından size verilen ağız hijyeni talimatlarına mutlaka uygulamalısınız. İmplantın ve çevresindeki dişlerin düzenli olarak temizlenmesi, uygulamanın uzun süreli başarısı için oldukça önemli bir faktördür. Bunun yanında diş hekimine düzenli bir şekilde kontrol randevularına gitmekte önemlidir. Çok sık karşılaşılmasa bile implant uygulamasından sonra implantlarda gevşeklik ya da ağrı varsa yine doktora başvurmak gerekir.

r-2-083.jpg

Ağızda yeterli, güçlü kemik bulunduğunda, bölge implant için hazırdır. Diş röntgeni ve üç boyutlu görüntülerin çekilmesi ile diş ve çenenin yapısı belirlenir. İmplant yerleştirme randevusunda diş implantı özel aletlerle cerrahi işlemlerle kemiğe yerleştirilir. İmplantın üzerine bir katman yerleştirilir, diş eti dikilir ve iyileşme aşaması başlar. Bu iyileşme evresinde eksik dişlerin yerine estetik amaçlı geçici protez yapılabilir. İyileşme süresi büyük ölçüde mevcut kemiğin kalitesine bağlıdır. İyileşme süresi genellikle iki ila altı ay arasındadır. Bu süre zarfında implant kemiğe kaynamaktadır. Bu süreçte diş üzerinde herhangi bir kuvvet ya da baskı uygulamaktan kaçmak önemlidir. Bu sürecin bu kadar uzun olması aslında dişin iyileşmeye ve çenedeki yeni kemiğin büyümesini beklemeye ayrılan bir zamandır. İmplantın yerleştirilme cerrahi operasyonu oldukça kısa sürer.

Diş kliniği DentAgora implant cerrahisi uygulamalarında adından söz ettiren bir kliniktir. Dental implant tedavisinden sonra;

  • Çiğneme ve konuşma rahatlar
  • Estetik açıdan görünümde düzelme yaşanır
  • Diş kaybı nedeniyle çenede oluşabilecek anomaliler giderilir
  • Çevresindeki diğer diş ve diş eti sağlığını korur
  • Yaşam kalitesini artırır.

Dental implantların ömrü tercih edilen klinikteki kullanılan malzemeye göre değişecektir. Doğal dişler gibi düzenli ağız bakım hijyenine önem verildiğinde implantların ömrü de uzun olur. Dişler arasında rahatlıkla hareket eden fırçalar kullanmak hijyen konusunda kolaylık sağlamaktadır. Bununla birlikte buz ve sert şeker gibi gıdaları çiğnemekten kaçınmak, dişleri lekeleyen tütün ve kafein ürünlerini az tüketmek iyileşme sürecinde gereklidir. İmplantlar titanyum malzemeden yapılır ve titanyum malzeme insan vücuduyla uyumlu dur. Herhangi bir alerjik ya da toksik etki bulunmamaktadır. Detaylar için https://dentagora.com.tr/implantoloji/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.