Dernekler için beyanname sürecinde son gün 30 Nisan

Dernekler için beyanname sürecinde son gün 30 Nisan

AYDIN (İHA) – Derneklerin, 2017 yılı içerisindeki faaliyetleri konusunda düzenleyecekleri 2017 yılı Dernek Beyannamesini 30 Nisan 2018 tarihine kadar DERBİS sistemi üzerinden vermesi gerektiği belirti...

AYDIN (İHA) – Derneklerin, 2017 yılı içerisindeki faaliyetleri konusunda düzenleyecekleri 2017 yılı Dernek Beyannamesini 30 Nisan 2018 tarihine kadar DERBİS sistemi üzerinden vermesi gerektiği belirtildi.

Aydın Sivil Toplum Platformu (ASTO)Yürütme Kurulu Bakanı Veli Tiryaki, yaptığı açıklamada; “DERBİS sistemine giremeyen derneklerin İl Dernekler Müdürlüğü, ilçelerde bulunan derneklerimizin ise İlçe Kaymakamlıkları Dernekler Bürosuna vermeleri gerekmektedir. Dernekler Yönetmeliğinin 96. maddesi gereği Bilanço esasına göre defter tutan dernekler ile kamu yararına çalışan dernekler beyannamelerini Dernekler Daire Başkanlığının web sayfası üzerinden kullanıcı adı ve şifresini kullanarak doldurmak zorunludur. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın 2011/12 nolu genelge emirleri ve Dernekler Yönetmeliği’nin 83 üncü maddesi gereği, Dernek şubeleri beyannamelerini Mülki İdare Amirliği ile birlikte mutlaka bağlı bulundukları derneğe de vermek zorunda olduğu belirtildiğinden, Dernek Şubelerinin beyannamelerini, beyanname verme süreleri dolmadan iki ay önce Şubat ayı sonuna kadar mülki idare amirliği ile birlikte genel merkezlerine de göndermeleri gerekmektedir” dedi.

Dernek yönetimlerini cezai müeyyideyle karşı karşıya kalmamaları için uyaran Tiryaki, “Dernek beyannameleri 30 Nisan 2018 tarihine kadar verilmesi kanun gereğidir. Bu tarihe kadar beyanname vermeyen derneklerin yönetim kurulu başkanları hakkında, 5253 Sayılı Dernekler Kanunu’nun 32. maddesi l fıkrası gereği idari para cezası uygulanacağı kanunda belirtildiğinden Derneklerimizin mağdur olmamaları için beyannamelerini vermeleri gerekmektedir. Dernek beyannamesini süresi içerisinde vermeyen, Dernek adına edinilen taşınmazları tapuya tescilinden itibaren 1 ay içerisinde mülki amirliğe bildirmeyen, Dernek genel kurulunda seçilen Yönetim ve Denetim Kurulunu veya bu organlardaki değişiklikler ile dernek yerleşim yerindeki değişiklikleri 30 gün içerisinde Mülki amirliğe beyan etmeyen veya bildirimde bulunmayan dernek yöneticilerine ve dernek temsilcisine bin 46 TL idari para cezası verileceği unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.