Destici: "İnançlı İnsan Önce Kendisini Değil Ülkesini Düşünür"

Destici: "İnançlı İnsan Önce Kendisini Değil Ülkesini Düşünür"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye’nin problemi başkanlık sistemi değil, tam demokratik parlamenter sisteme geçememiş olmasıdır. 12 Eylül darbesini yapan darbeciler yar...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye’nin problemi başkanlık sistemi değil, tam demokratik parlamenter sisteme geçememiş olmasıdır. 12 Eylül darbesini yapan darbeciler yarım bir demokrasi verdiler” dedi.

Destici, partisinin genişletilmiş istişare toplantısında konuştu. TES-İŞ Genel Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Destici, şehitleri ve gazileri rahmet ve saygıyla andı.

Destici, her gün şehitlerin geldiğini söyleyerek, “Şanlıurfa’da hastanede görev yapan iki polisimize hainler pusu kurdu. 7 Haziran seçimlerinden sonra onlarca askerimizi, polisimizi, güvenlik görevlimizi şehit verdik. Ben hepsini rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum, mekanları cennet olsun. Rabbim kendilerinden razı olsun, ailelerine, sevenlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine, emniyet camiamıza ve Müslüman Türk milletine baş sağlığı diliyorum” dedi.

31 yıllık süre zarfında Türkiye’yi yönetenlerin Türkiye’yi PKK illetinden kurtarabileceğine dikkat çeken Destici, “13 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında eğer gerçekten arzu edilseydi, 13 kere PKK yok edilirdi. Çözüm süreci denilen sürece girildi” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Yasasının bedelini Türk milletinin ödediğini belirten Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: “En çok da o bölgede yaşayan bu bayrağın altında bir ve beraber yaşama iradesi ortaya koymuş ve bu hain bölücü, inançsız PKK terörüne karşı canıyla, kanıyla mücadele etmiş benim Kürt kardeşlerim ödüyor. Komşularımız, aşiretlerimiz, Batmanlılar, Diyarbakır, Şırnaklılar ödüyor."

Başbakanın ‘PKK son iki yılda güçlendi’ dediğini hatırlatan Destici, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan siz ne yapıyordunuz? Bugün PKK uluslararası bir problem haline dönüştü. Gerçek çözüm olsa hangimiz gözümüzü kapatıp, arkamızı dönüp gidebiliriz ki? Gerçek bir çözüm olmayacağını biz ifade ettik. İşte bugün geldiğimiz noktada, bölgedeki her şehirde eğer her noktada eylem yapabilir, mayın patlatabilir, askeri alaylarda, bölüklere saldırılarda bulunuyor. Hastanelere, emniyet lojmanlarına saldırıyor. Kimin eseri bu? Hâla bugün millete, oya, ranta dönük tedbirler dışında tedbir var mı diye bakıyoruz? Yok. Göstermelik hava operasyonları, bir takım operasyonlar dışında kalıcı, PKK’yı yok edecek operasyonlara rastlamadık. Hâla oyunda, oy derdindeler, seçimlere yönelik bir takım söylemlerden öteye geçemediler.”

Hava operasyonlarına kara operasyonlarının dahil edilmesi gerektiğini belirten Destici, şunları söyledi:

“Şehir yapılanmasına karşı ciddi operasyon yapılmıyor. KCK, YDGH, YPC’ye karşı ciddi bir operasyon yok. PKK’nın lojistiğini, para kaynağını kesmek için ne yapıyorsunuz? PKK’nın yurt dışındaki para kaynağını kesmek için ne yapıyorsunuz? Dışarıdaki, Avrupa’daki etkisini yok etmek için ne yapıyorsunuz? Bırakın etkisini, gücünü yok etmeyi, Avrupa’daki varlığını daha da meşrulaştırdılar."

Avrupa Birliği Bakanlığına PKK’nın milletvekilinin getirildiğini anlatan Destici, şöyle konuştu: "PKK en büyük desteği Avrupa’dan alıyor. PKK ile gerçek mücadele yok. Biz dün olduğu gibi doğru kimden gelirse gelsin yanındayız. Siz doğru yapın, biz sizin yanınızdayız.” Milletin açlık ve yoksulluk sınırında mücadele ettiğine işaret eden Destici, sözlerine şöyle devam etti: "12 milyon çalışanın 6 milyonu asgari ücret ile çalışıyor. 50 milyon insan açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Dünyada petrol yüzde 70 düşmüş, pompaya yüzde 10 yansımış. Fakirden alıp zengine veriyorlar, havuzlara aktarıyorlar.”

Siyasi bir hareket olduklarını anlatan Destici, şunları kaydetti: “Biz alperenleriz. Biz bir oy dahi almazsak, bu davayı sürdüreceğiz. Bizim derdimiz oy değil, biz sadece seçimlere girip çıkmak için kurulmuş bir siyasi parti değiliz. Aslında biz siyasi parti değiliz, siyasi hareketiz. Büyük Birlik Partisi ile ilgili yorum yaparken bunun gözden kaçırılmamasını tavsiye ediyoruz.”

7 Haziran seçimlerinde millete verilen sözlerin hiç birisi tutulmadan tekrar seçime gidildiğini kaydeden Destici, şunları söyledi: “Asgari ücreti arttıracağız’ dediler. Arttırdılar mı? ‘Taşeron işçiyi kadroya alacağız’ dediler. Aldılar mı? Hayır. ‘Yeni sivil bir Anayasa yapacağız’ dediler. Yaptılar mı? Yapmadılar. ‘Seçim kanununu demokratikleştireceğiz, barajları kaldıracağız’ dediler. Yaptılar mı? Yapmadılar. Millete verdikleri sözleri yerine getirmediler. İsteselerdi, bir araya gelir, bu acil önlemleri ve verdikleri sözleri yerine getirebilirlerdi. Hepsinin derdi, Meclis’tekilerin derdi kendi menfaatleri ve çıkarları oldu. Hiçbirisi ülkenin menfaatini, milletinin menfaatini kendi menfaatinin, partinin menfaatinin önüne koyacak erdemliliği gösteremediler.”

SOSYAL YARDIMA BAKILARAK OY VERİLMEZ

BBP üzerinde büyük bir baskı oluşturulduğunu belirten Destici, Saadet Partisi ile ittifak yaptıklarını söyledi. Milletimizin tercihini Meclistekilerden yana kullandığını anlatan Destici, "Oyunu verdin AKP’ye. Bedelini sen ödeyeceksin. MHP’ye verdin, bedelini sen ödeyeceksin. Bizim derdimiz millet, ülke, Türk İslam coğrafyası bedel ödemesin. Sosyal yardımlara bakılarak oy verilmez. İnançlı, cesur, karakterli bir insan kendisini değil, milletini, ülkesini, devletini, Suriye’dekileri düşünerek oy verir. Milletimizin en azından 1 Kasım’da bu feraseti göstermesini istiyoruz. Seçimlerden sonra milletimiz ‘bir koalisyon yapın’ diyor” dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun sözlerini eleştiren Destici, “13 yıldır siz iktidardasınız. Başka bir iktidar mı vardı? Türkiye’nin problemi başkanlık sistemi değil, tam demokratik parlamenter sisteme geçememiş olmasıdır. 12 Eylül darbesini yapan darbeciler, yarım bir demokrasi verdiler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.